Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Egyelőre még nincs üzlet

Nem került sor a Hotel Rózsadomb eladásáról szóló szerződés aláírására, mivel a megállapodás oly mértékű megváltoztatására van szükség, amihez elengedhetetlen Sopron képviselő-testületének újbóli döntése.
– Szakértőink úgy ítélték meg, hogy olyan mérvű változások szükségesek a szerződés szövegében, amihez közgyűlési döntés kell – indokolta az aláírás elmaradását dr. Gimesi Szabolcs polgármester, aki az önkormányzat érdekeinek védelmében – csakúgy, mint a testület többi tagja – , bizalmasan kezeli a vevő kilétét és a szerződéstervezet tartalmát, s annak részleteiről csak az aláírást követően tájékoztatja a közvéleményt.
Lapunk, a szerződés-aláírás elmaradásának okáról egymásnak ellentmondó információkat is kapott. Az ügyben tájékozott szereplők is mást és mást hoztak fel indokként: az egyik hír szerint a vevő a közgyűlési döntés után kiegészítette a szerződést, így az már nem egészen az, mint amire a testület rábólintott, a másik szerint viszont csupán egy bankpapír hiányzik. Az általunk megkérdezett hozzáértők egyben viszont mind megegyeztek: az ügy kényes voltára és a város érdekeire hivatkozva nevük elhallgatását kérték.
Kivétel ez alól a polgármester, aki bár részletekbe nem bocsátkozott, azt elmondta, hogy a továbblépéshez mindenképpen a közgyűlés döntése szükséges. Várhatóan július 11-én, rendkívüli közgyűlésen ismeri meg a testület a legújabb fejleményeket, s dönt a történet folytatásáról.

A soproni önkormányzatnál mindenki hétpecsétes titokként kezeli a Hotel Rózsadomb eladásáról szóló szerződés tartalmát és a vevő személyét. Ennek ellenére valahonnan mégis kiszivárgott, hogy a Globex-örökségként soproni tulajdonba került szállodát az RDMB Holding 2002 Kft. akarja megvásárolni. A cég nevéből sejteni lehet, hogy beruházói csoport áll az elnevezés mögött, s maga a kft. annyira friss, hogy a legutóbbi, májusi cégregiszterben még nem is szerepel.

Lapértesülések szerint a soproni önkormányzat és a vevő közötti, még alá sem írt adásvételi szerződés jogszerűségét máris vitatja a Globex Holding Deutschland AG, azt állítva: a szálloda a müncheni cég tulajdona, így azt Sopron önkormányzata nem adhatja el. Megkérdeztünk erről
egy, a szövevényes ügyben tájékozott jogászt, aki szintén neve mellőzése mellett fejtette csak ki véleményét. Eszerint a szálloda egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül Sopron tulajdona, ez a joga el nem vitatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét nyitva a strand

Az ÁNTSZ ismét engedélyezte a tómalomi strand megnyitását – tudtuk meg a Sopron és Környéke… Tovább olvasom