Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Egyéjszakás szex - ön hisz benne vagy elítéli?

Nagyanyánk még szélütést kapott volna, ha azt hallja: egyéjszakás szex, manapság meg szinte az áltisiben is ez a téma. Valaki a tartós párkapcsolatban hisz, más állandóan új partnerre vadászik. Heti körkérdésünk: ön ágyba bújna egy ismeretlennel?

Mi lehet egy alkalmi partner előnye a stabil párkapcsolattal szemben? És miért jó, ha valaki huszonöt éve ugyanazzal az emberrel osztja meg az ágyát? – erről érdeklődtünk az "utca emberénél".

A kérdés úgy tűnik megosztja az embereket, valaki mélységesen elítéli az alkalmi kapcsolatot, más csak akkor, ha emiatt ő kerül háttérbe, megint más el sem tudná képzelni tartós kapcsolatban az életét. Ön mit gondol az egyéjszakás szexről? Mielőtt véleményt alkot, olvassa el megkérdezetteink véleményét is.

Piroska, 29
Nem ítélek el senkit és semmit. A szexben minden szabad, ami a feleknek jól esik, így ha valaki egyéjszakás kalandra vágyik, hát tegye !
Én mindig a klasszikus kapcsolatokban hittem, de voltak melléfogásaim. A hagyományos értelemben vett egyéjszakás kalandom nem volt, a legrövidebb viszony néhány hétig tartott, de többnyire csak szexre koncentrálódott. Amúgy komoly szerelmek voltak az életemben, nekem a szex ugyanis akkor jó igazán, ha a párnacsatákhoz érzelem is társul.

Alexandra, 30
Szerintem az alkalmi kapcsolatok abszolút helyénvalók a megfelelő életkorban és tartós párkapcsolat hiánya esetén. Semmi esetre sem ítélek el emiatt senkit, sőt szerintem röhejes, hogy valaha tilos volt az esküvő előtti szex. Velem is előfordult, hogy – ha nem is az első éjszakán, de a másodikon – belebonyolódtam egy ilyen dologba, nem igazán latolgattam, hogy lesz-e belőle később valami. Az csak a szerencse műve, hogy lett... Szóval szerintem ismerkedni lehet fordítva is. Annak kevésbé örülnék, ha a párom mással gyakorolná ezt a dolgot.


Zsolt, 38
Nem emlékszem, hogy hány alkalommal, de – annak idején szerencsére – volt részem alkalmi kapcsolatban. Nem ritkán vicces történet is kerekedett a dologból. Egy szórakozóhelyen összeismerkedtem egy lánnyal, de azt nem tudtam róla, hogy "hivatásos". Mikor kimentünk és épp kezdünk összemelegedni, amikor közölte, hogy ez fizetős lesz. Én akkor már nem bántam a dolgot, pénz viszont nem volt nálam. A lány megelőlegezte a dolgot, de utána alig győztem összekuncsorogni a haveroktól az "órabért", mert nem akartam szégyenben maradni.

Balázs, 25
Szerintem tíz alkalmi szex-szel kérkedő fiú közül kilenc kamuzik. Valamiért biztosan úgy gondolják, hogy férfiasabbnak látszanak a hencegéstől. Én még nem próbálkoztam ilyesmivel, ennél visszahúzódóbb vagyok. Barátnőmmel tökéletesen meg vagyok elégedve, nem vágyom másra.

Önnek mi a véleménye? Tartós kapcsolat, vagy alkalmi partnerek? Van egy jó sztorija? Mesélje el!

Olvasóink írták

 • 19. Ritt 2009. május 11. 18:19
  „Nekem lassan 9-éve volt 1éjszakás kapcsolatom,azóta is tart igaz má gyerekkel.De az hülyeség,hogy nagyanyáinknak ilyen nem volt,az én mamámnak volt abból született gyerek apuka meg lelépett.De egyébként szerintem nem bűn ha valaki csak 1éjszakára létesít kapcsolatot,na persze ha ezt minden nap űzi azért az durva de van ilyen is.”
 • 18. Haru 2009. május 11. 13:42
  „Én mindig alkalmi szerelmet folytatok a férjemmel:) Minden alkalommal csináljuk...”
 • 17. osztógép 2009. május 08. 10:10
  „"szép dolog a szerelem, csak az a csúnya b*szás ne lenne..." :-))”
 • 16. H.Gabi 2009. május 08. 10:03
  „beleptem: akkor te rossz helyeken jársz:))) Szerintem a fiatal csajok és a korombeliek is, kis pia után igenis kaphatóak az alkalmi szexre.Voltam olyan szórakozóhelyen, ahol éjfél -1 óra körül, szinte kiürült a tánctér, majd jó egy óra múlva vánszorogtak vissza az alkalmi párocskák:) Sok más zaftos sztorit is hallottam-láttam, züllött éjszakákról.”
 • 15. beleptem 2009. május 08. 08:41
  „nekem is volt olyan 1 éjszakás, amiből végül kapcsolat lett (egy évig). amit tapasztaltam, hogy külföldön sokkal könnyebb egy éjszakás kapcsolatokat létesíteni, mint itthon, akár magyar lányokkal. Itthon valahogy kevésbé bele valók. Legalábbis nálam a számok ezt támasztják alá.

  hozsuzs:

  "de el tudom képzelni, hogy előfordulhat olyan helyzet, hogy két ember között első találkozásuk alkalmával kialakul a vonzalom, szikrázik a levegő és mindketten annak tudatában, hogy lehet, hogy sosem látják egymást többet, egy szenvedélyes éjszakát töltenek együtt.."

  nem kell ennyire túlbonyolítani, egyszerűen d.gni akar és kész :) nemibeteg gondozó elkerülésére már rég feltalálták az óvszert”
 • 14. knifemaster 2009. május 08. 07:38
  „Nekem a sex max fél óra,a többi erotika...hiába...öregszem:))”
 • 13. pancser 2009. május 07. 22:28
  „Ha nincs már téma, még mindig ott a szex, ilyen olyan módon megközelítve! Ami a szóban forgó ügyet illeti, nem helyeslem, aki ezt teszi az a bőrét viszi a vásárra, testileg is és lekileg is. Szabad elcseszni az életét mindenkinek, ebben egyet is értek, csak utána ne nyavalyognának főleg a nők, az elrontott életük miatt. Jobb az érzelemi kapcsolat után a testi, ami megjön magától. A gyorsan jövő szex olyan mint amikor az éhes ember behabzsolja az eléje tett bármilyen ételt. Aki meg éhezik az a fakérget is megeszi a szexben is. Bár a fronton harcoló nagyapától azt hallottam, inkább haljál szomjan minthogy a pocsolyából igyál! De ott sem mindenki hallgatott az okos szóra, akárcsak manapság. A legjobb az amikor a férfi hazavisz valamilyen súlyos betegséget élete párjának, vagy annak akivel együtt jár.”
 • 12. farkasbalintm 2009. május 07. 22:11
  „@11. hozzászólás hozsuzs 2009.05.07. 18:52

  az hogy egyéjszakás, még nem jelenti azt, hogy nem ismerte előtte egymást a két ember ;)

  amúgy meg ha jó azon az egy éjszakán, akkor akár többéjszakás is lehet.

  ez meg egy kicsit túlzás: "Nagyanyánk még szélütést kapott volna..." akkor is voltak "erkölcstelen" emberek, most is vannak. sőt. csak annyi a különbség, hogy régen az egész falu tudta, hogy a julis meg a pisti a szénakazalban enyelegtek :D”
 • 11. hozsuzs 2009. május 07. 18:52
  „Párkapcsolat mellett én nem tudom elképzelni és nekem szóló koromban sem volt egy éjszakás kalandban részem, de el tudom képzelni, hogy előfordulhat olyan helyzet, hogy két ember között első találkozásuk alkalmával kialakul a vonzalom, szikrázik a levegő és mindketten annak tudatában, hogy lehet, hogy sosem látják egymást többet, egy szenvedélyes éjszakát töltenek együtt...csak utána nehogy a nemibeteg gondozót kelljen látogatni, vagy a youtube-on lássa viszont magát az egyik fél...de még sorolhatnám a veszélyeit. Mindazonáltal ha valakinek ez nem életforma, hanem valóban egyszeri és megismételhetetlen, nem ítélem el.”
 • 10. AngelLilith 2009. május 07. 17:24
  „Szia PrettyWoman!

  Örülök, hogy tetszett az írásom. Eredetileg nem ide készítettem, csak úgy alakult, hogy írtam egy esszét

  Gondold meg, Barátom! ( http://angellilith.wordpress.com/2009/03/13/gondold-meg-baratom/ )

  címmel a blogomra, ami után nagyon sok pasi megtalált, hogy elmondja a véleményét.

  Így született a Szerintem ( http://angellilith.wordpress.com/2009/03/30/szerintem/ )

  és ez az írás, de ezt nem raktam fel oda, majd talán egyszer.

  Légyszíves olvasd el azokat is, hátha tetszenek!

  Üdv, Angie”
 • 9. PrettyWoman 2009. május 07. 17:16
  „4.!
  Tetszik a hozzászólásod, sőt mi több, egyet is értek veled. Mintha az én gondolataimat fogalmaztad volna meg. Megnyugodtam, már azt hittem, teljesen egyedül vagyok a nézeteimmel. Nekem sem tetszik a kettős mérce és a "kurvázás". Ahogy leírtad a dolgokat, uhhh... Nagyon egészségesen látod a dolgokat, még bele is borzongtam.”
 • 8. Tikky19 2009. május 07. 16:45
  „Szerintem nincs semmi baj azzal, ha valakivel egyszer szexelsz és utána nem találkoztok többet, de csak akkor ha nincs mellette párod!!!!!”
 • 7. g.konig 2009. május 07. 16:05
  „Dr73! Remélem egy bombázó jogászcsaj vagy és összeakadunk a győri éjszakában :))”
 • 6. TakácsTamás 2009. május 07. 15:01
  „Tulajdonképpen ez a legjobb. Megtenni és vége. Utána még költsek is rá egész életemben? Egyszer megvolt, aztán mehet.”
 • 5. sRacz 2009. május 07. 14:54
  „Szerintem nem kell elítélni az embert az egy éjszakás szex miatt.
  Ahogy egy ismerősöm mondta, "a szex kapcsolatból lesz a legjobb kapcsolat". Ő is így jött össze a feleségével. Mert azért bárki bármit mond, a tartós kapcsolathoz kell a jó szex is!”
 • 4. AngelLilith 2009. május 07. 13:18
  „Csodálatos lehet a szex egy férfi és egy nő között. Feltéve, ha a megfelelő férfi és nő közé kerül az ember.
  - Woody Allen
  Először is a szexet különválasztanám a szerelemtől, persze az az igazi, ha a kettő együtt van. Szexuális vágy létezhet mindenféle egyéb érzelem nélkül is. Van az úgy, hogy találkozunk valakivel, és rögtön úgy érezzük minden sejtünk érte kiált, minden érzékünkkel az érintésére, a csókjaira vágyunk, vágyakozás tölti el az embert, ami egyből kielégítést akar. Ismerjük a másik érintését, mielőtt megmozdult volna, megborzongunk a nézésétől, és kikapcsol az értelmünk.
  Persze ez a ritkább.
  Legtöbbször a mikor eljön az ideje egyszerűen keresünk egy megfelelő partnert, és megtanulunk vágyni rá, ha másképp nem megy, a helyébe képzelünk valakit. Aztán igyekszünk hűségesek maradni. Kinek sikerül, kinek nem.
  Manapság, amikor az emberek átlagéletkora hosszabb, és a világ is szabatosabb, inkább az utóbbi van többségben. Nem mindenki képes rá, hogy negyven-ötven évig vagy még tovább hű maradjon. Ha férfi a félrelépő, elintézzük egy hajtja-a-vére kijelentéssel, nők esetében ez rövidebb, kurva.
  Nem szeretem ezt a kétféle mércét, ha az egyik félnek elnézünk valamit, tegyük ezt a másik esetében is. Mindenkinek más tartozik a hűtlenség kategóriába, valakinek már egy kacsintás, egy érintés is az, valaki abból sem csinál problémát, ha partnere lefekszik valakivel.
  Maga a szex pedig mi is?
  Elkezdődik egy ártatlan pillantással, aztán egy érintés. Beszívni a másik illatát, feltöltődni Vele. Átölelni, magunkhoz húzni, megcsókolni. Végigsimogatni a testét a szemünkkel, a kezünkkel, az ajkainkkal. Megkeresni az érzékeny pontjait. Addig fokozni a vágyát, míg minden izma megfeszül, és már semmi mást nem akar csak minket. Egyesülni vele egy egyre fokozódó ritmusban a végső, mindent elsöprő kielégülésig, és izzadtan álomba simulni a karjaiban.
  Mindennapjaink része, feltölt, és egyben megnyugtat. Természetes velejárója életünknek, mégsem beszélünk róla eleget. Mintha valami szégyellni való cselekmény lenne, pedig nem az. Azon kevés dolgok egyike, amit bárki kortól, nemtől, vagyontól függetlenül élvezhet.
  Csak rajtunk múlik.”
 • 3. miamanó 2009. május 07. 12:43
  „Hát :) Nekem volt egyéjszakásnak induló kapcsolatom... Kb. két éve tart :D”
 • 2. dr73 2009. május 07. 12:11
  „Tartós kapcsolat és mellette alkalmi partnerek :D
  Na jó,csak poén volt...
  De azért sok ilyen kusza szál van kis városunkban....”
 • 1. Kiki 2009. május 07. 07:49
  „Régen is volt szex a házasság előtt, csak akkor titokban csinálták, ha pedig jött a gyerek, akkr gyorsan eskűvő, és legfeljebb koraszülött lett szegény gyerek. Amugy egy két alkalommal nincs is gond, de az ha valaki már ebből is sportot űz, az azért elgondolkodtató.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva az államkincstár, bajban az ügyfelek

Sopron - Szünetel az ügyfélszolgálat a Magyar Államkincstár soproni ügyfélszolgálatán. A… Tovább olvasom