Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Egyedülálló szemvizsgáló

Az országban egyedülálló szemészeti szűrőberendezéssel gazdagodott az Erzsébet-oktatókórház.
Gyermekszembetegséget kiszűrő, 2,5 millió forint értékű, az országban egyedülálló készüléket kapott a soproni oktatókórház szemészeti osztálya a nemzetközi Rotary-mozgalom segítségével. A tegnap kezdődött próbaüzem kapcsán dr. Cseke István, a szemészet osztályvezető főorvosa elmondta: a videorendszeres berendezés alkalmas arra, hogy már féléves kortól kezdődően megállapítsa és mérje a csöppségek látásproblémáit. Ellenőrizhetik vele a két szem együttműködését, illetve diagnosztizálhatják a látásromlás mértékét.

„ A statisztika szerint az iskolás kort elérő gyermekek legalább 4 százaléka küszködik súlyos látásproblémával."
– A most ajándékba kapott műszer a soproni és a város környéki gyerekek ilyen jellegű gondjainak korai kiszűrésében játszik jelentős szerepet. A védőnői szolgálattal már fölvettük a kapcsolatot, hogy a hamarosan elkezdődő, szervezett szűrésben minden kisgyermek részesülhessen.

– A rosenheimi (Németország) Rotary Clubbal nem ez az első közös projektünk – nyilatkozta a Rotary Club Sopron részéről dr. Józan Tibor. – Velük együttműködve, a Rotary-mozgalom nemzetközi alapítványától elsőként a Tóth Antal-iskola hallásvizsgáló kabinjára nyertünk forrásokat. Ezen fellelkesülve pályáztunk egy új, sokakat érintő projekt megvalósítására. A 2,5 millió forintot egyenlő arányban az alapítvány, a rosenheimi és a soproni klub állta. Az orvosi berendezés átadására januárban kerül sor, az alkalomra a rosenheimi rotaryánusok Sopronba látogatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontják a nyomortanyát

Magasabb komfortfokozatú lakásokat ajánl fel a soproni önkormányzat a Balfi utca 67. szám alatti ingatlan kilenc bérlőjének és az egy lakástulajdonosnak. Egy 2003-ban született megállapodás alapján a bérlők csak akkor hagyják el jelenlegi lakhelyüket, ha a mostanival megegyező, vagy magasabb színvonalú cserelakást kapnak Tovább olvasom