Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Egyedi ajándékot karácsonyra

Közeleg a karácsony, és egyre inkább vásárlási lázban égünk. Ajándékötletek az ünnepre itt.
Közeleg a karácsony, és egyre inkább vásárlási lázban égünk. Aki az ajándékozás kreatív módját választja, az Sopronban számos lehetőség közül válogathat.

Frappáns ötlet, ha szeretteinknek fényképpel ellátott naptárt ajándékozunk – ajánlja Szabó Anita, a Győri úti Juhász papírmerítő műhely munkatársa. A4-es vagy A3-as méretben készítik el ezeket. Választhatunk négylapos változatot, de hat- vagy tizenkét oldalas naptárt is. Az elkészült naptárrészhez vihetünk bármilyen fényképet. A4-es merített lapra is nyomtatnak fotót, ami mellé írathatunk idézetet, jókívánságot vagy személyes gondolatokat. Áruk – 1400 forinttól kezdődően – a mérettől függ.

Fotóval ellátott ajándék

Ma már a kozmetikai termékeket kínáló üzletláncoknál, így a DM-nél is szerezhetünk be fényképpel ellátott tárgyakat. Választhatunk bevitt képünkkel díszített pólót, bögrét, egérpadot, konyhai kötényt, baseballsapkát, párnahuzatot, előkét, puzzle-t, Teddy macit pólóval, és naptárt is. Ezek ára 1400-tól 5000 forintig terjed.

Saját kezűleg

Ha már a kreatív dolgokról ejtünk szót, az sem árt, ha saját magunk valósítjuk meg az ötletet. Ehhez szolgáltatnak alapanyagot a kreatív hobbiboltok. Molnár Margaréta, a Ferenczy János utcai Varázsceruza tulajdonosa elmondta, náluk rendszeresen szerveznek foglalkozásokat – külön korcsoportonként –, ahol az érdeklődők együtt csinálhatják meg a kinézett tárgyat. Sok dolog hozzávalóit egységcsomagban árulják, míg másokét össze kell válogatni.

Ezernyi ötlet

A drágább kategóriába tartozik, és kicsit több munkát igényel, ha lámpát vagy órát szeretnénk készíteni. Önthetünk gyertyát vagy szappant, csinálhatunk szalvétaképeket kerettel, nyakláncokat, textiltáskákat. Ha háromdimenziós képet hozunk össze, azt faliképként vagy üdvözlőkártyaként, ha gipszfigurát vagy képet alkotunk, azt például hűtőmágnesként is hasznosíthatjuk. Díszíthetünk mozaikkal kisdobozt, vagy üvegpoharat is festhetünk mécsestartónak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron bombázása

Sopronban 1944. december 6-án a Mikulás-várás örömét a világháború csapásainak sora, a város… Tovább olvasom