Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Egy őrült naplója: Ács Tamás szlovákiai sikere

Katartikus sikert hozott az Egy őrült naplója című monodráma előadása Ács Tamásnak a Soproni Petőfi Színház tagjának a szlovákiai Zselízben.

A kulturális fesztiválon a nézők hosszú percekig ünnepelték a színművészt. A produkció januárban bérletes előadásként látható a leghűségesebb városban.

Az őrült naplója című 1835-ben megjelenő Gogol kisregény egy orosz kis-hivatalnok, Popriscsin naplójaként íródott, melyben képet kapunk e kisember megőrülésének végső stációiról.

Ács Tamás így vall a szerepéről: "Egy olyan elmagányosodott, elidegenedett embert próbálok a színpadon megmutatni, aki nem a régmúlt idők kishivatalnoka, hanem hétköznapjaink ismerős alakja. Az előadás utazásra invitálja nézőit Popriscsin elméjének mélyére, főként azokra a lelki rezdülésekre koncentrálva, amelyek a végső őrület legszélére sodorják."

Ugyancsak Ács Tamás játssza el Franz Kafka Az átváltozás című művének főhősét, Gregor Samsat. A jelentés az Akadémiánnak című előadást januárban szintén megtekintheti a soproni közönség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Giczy János, a humanista festő Sopron díszpolgára

Az idén nyolcvan éves nyugalmazott pedagógus festőművész, Giczy János lett Sopron díszpolgára.… Tovább olvasom