Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Egy napig ingyenes lesz a tömegközlekedés Sopronban

Csütörtökön tartják meg Sopronban az autómentes napot. Nézze meg, mi minden lesz e napon.

A nagy mérethez kattintson a képre!
A nagy mérethez kattintson a képre!

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Pistike 2011. szeptember 22. 19:53
  „Ember! Gondolkozz! A gyalogos gyalogtempóban közlekedik. A biciklis meg vadul teker keresztül, sötétben kivilágítatlanul...
  A kresz könyvet meg ajánlgasd a bicikliseknek!”
 • 29. soproni 2011. szeptember 22. 13:15
  „28. :)))))))))))) Ez nem csak mosoly akart lenni. Viszont van ott gyalogosokat jelző tábla is....akkor velük mi van ? Olvasgass Kresz könyvet ! :))))”
 • 28. Pistike 2011. szeptember 21. 20:38
  „Az Erzsébet kert előtti aluljárónál van egy nagy, sárga tábla, ami arra figyelmeztet, hogy a biciklisek balesetveszélyesek! Csak nézd meg, ha arra jársz!”
 • 27. soproni 2011. szeptember 21. 19:09
  „26.Nem, biciklizek a járdán,csak a Szent Mihály utcában,mert ott autósok foglalják el a nekünk kijelölt helyet és a keskeny úttesten életveszélyes a közlekedés.Viszont a mai köröm is elég érdekes volt. A Templom utcában végig minden gyalogos az úttesten.A Deák téri biciklis úttól Az Erzsébet kertig,az oda-vissza úton kíváncsiságból megszámoltam hányan használják a kijelölt kerékpáros utat.....16 embert kerülgettem szó nélkül. :))).Egyszer üljél ki a Deák -térre,vagy az Erzsébet kert előtti aluljáróhoz és nézelődj.Érdemes ! A különbség az,hogy a biciklisek szó nélkül kerülgetik a gyalogosokat.....nos ez a tolerancia.”
 • 26. Pistike 2011. szeptember 21. 13:44
  „"Talán azért,mert szó nélkül elengedem őket és nem esik nehezemre az amúgy is széles járdákon kicsit félre állnom,hogy elférjenek?"

  Csak azért teszed, mert -saját bevallásod szerint- te is a járdán biciklizel, és hogy nézne az ki, ha ugyanezért leszólnád a másikat.

  Mi van, ha én nem azt lesem gyaloglás közben, hogy mikor "kell" félreállnom egy szabálytalan biciklis elől?
  Miért csak a gyalogosnak kell toleránsnak lenni? A biciklis miért nem lehet toleráns a gyalogosokkal szemben? Például nem biciklizik a járdán.”
 • 25. soproni 2011. szeptember 21. 13:10
  „24.Nagyon sokat megyek gyalogosként is,de én nem tapasztaltam,hogy engem veszélyeztettek volna a bicajosok. Talán azért,mert szó nélkül elengedem őket és nem esik nehezemre az amúgy is széles járdákon kicsit félre állnom,hogy elférjenek? Tolerancia Pistike!Tolerancia! Mehetnék az autósok közt úgy bicajjal,hogy az út közepén tekerek,mert ott biztonságosabb,mint az út jobb szélén,de nem teszem,mert tekintettel vagyok rájuk is. Csak összefogással,türelemmel és toleranciával érhetjük el azt,hogy megfelelő közlekedési kultúra alakuljon ki gyalogosok,autósok és bicajosok közt. Engem zavar az autós,a biciklis úton sétáló gyalogos,az autóst zavarja a gyalogos,a bicajos ,a gyalogost az autós ,a bicajos.Sajnos olyan közlekedési formát sehol nem lehet alkalmazni,ahol mindhárman teljesen elkülönülve ,biztonságban tudnának közlekedni.”
 • 24. Pistike 2011. szeptember 20. 19:14
  „22. soproni

  Hidd el, egyáltalán nem kár! :-)
  A kár az, hogy amit 21. hsz. ben írtam, az igaz...”
 • 23. c77 2011. szeptember 20. 18:11
  „moderálva offtopic”
 • 22. soproni 2011. szeptember 20. 15:42
  „21.Kár,hogy Te nem bicajozol!”
 • 21. Pistike 2011. szeptember 20. 11:31
  „20. józanparaszt

  "Igen felmegyek a járdára..."
  És ordítod a "nem tudsz félreállni", meg a "nem férsz el" szöveget!

  Sajnos az eddigi reakciók kétkerekű társaink részéről azt az elmélet látszik igazolni, hogy abban a pillanatban, ha valaki kerékpárra ül, akkor valami oknál fogva pillanatok alatt átlényegül egy önmagát elit kaszthoz tartozónak gondoló -tessék engem kiszolgálni- nevezetű lénnyé. Ha a biciklisek egy része ellenkezést tapasztal saját dogmái ellen, akkor verbális vagy fizikai agresszió lehet a válasz.

  Ha félsz, ne biciklizz!!! Ha az autósokkal van bajod, akkor velük intézd el, ne a gyalogosokat veszélyeztesd!”
 • 20. józanparaszt 2011. szeptember 19. 22:17
  „Pistike !
  Igen felmegyek a járdára, és vigyázok a gyalogosra. ugyanis szerintem ez a veszélyek szempontjából a legkisebbik rossz. ebben az a szomorú, hogy a mai közlekedésben a "legkisebb rossz" megoldást kell keresni, mert a közlekedésszervezés sajnos sok helyen kritikán aluli”
 • 19. Kuvasz 2011. szeptember 19. 17:14
  „Autómentes nap? Mi lesz a Csengery utcával? Üres lesz?
  Nem autómentes nap kell, hanem normális ésszel szabályozott közlekedés. Egyszer nézzék már meg, hány autós kanyarodik jobbra a Csengery utcából az Batsányi utca felé. T..-nek a kihelyezett táblára.
  Nézzék meg, hogy az OTP előtti szervizútról egyszer MAXIMUM KETTŐ gépkocsi tud kimenni a Várkerületre vagy az Árpád utcába.
  Nézzék meg, hogy a Lidl előtti lámpa miatt az Egyetemig áll a sor.
  Nézzék eg, hogy a városból az Aldiba csak úgy lehet eljutni, ha az egyébként is erősen terhelt körforgalomba hajtunk.
  Ez nem közlekedés szervezés
  A város közlekedése - kissé eltúlozva - anarchia.”
 • 18. Csetneky 2011. szeptember 19. 16:12
  „Véleményem mindegy, mivel közlekedik az ember, ha oktondi meg figyelmetlen, egykutya, hogy gyalog, kerékpárral, autóval vagy sárkányrepülővel jár. Nincs összefüggés. Mindegyik táborban van éppen elég az általam említett fajtából.
  Bocs sárkányrepülők! :)”
 • 17. IkvaHírLACEE 2011. szeptember 19. 14:48
  „De a Deák téren a gyalogosok meg a kerékpárúton mennek, és esetenként csoportokba verődbe ott beszélgetnek. Még nekik áll feljebb, ha csengetek, vagy szólok hogy elnézést...”
 • 16. 1soproni 2011. szeptember 19. 14:09
  „14. Pistike 2011.09.19. 13:33
  "A Deák téren a bicikliseknek talán a fele használja a bicikliutat, a többi a járdán biciklizik."
  Ez nincs rendjén. Mint ahogy az sem, hogy hány gyalogos és babakocsis használja a kerékpárutat.”
 • 15. Pelok 2011. szeptember 19. 13:42
  „A hozzászólók többségét irigylem, hogy a biciklisek jelentik számukra a legnagyobb gondot.”
 • 14. Pistike 2011. szeptember 19. 13:33
  „A Deák téren a bicikliseknek talán a fele használja a bicikliutat, a többi a járdán biciklizik. Itt nem lehet az a kifogás, hogy az autók között veszélyes, hiszen van bicikliút. Akkor mi lehet az ok?
  De láttam olyat is aki a bicikliút helyett az úttesten közlekedik az autók között. De ha utoléri egy autó és a szűk sávban megelőzi, akkor még ő van felháborodva.”
 • 13. Pistike 2011. szeptember 19. 13:21
  „8. csingilingi

  Biciklivel szabálytalanul közlekedni, és bunkósodni, az menő?”
 • 12. Pelok 2011. szeptember 19. 10:41
  „A fő probléma szerintem: a közlekedők t*sznek a KRESZRE, vagy nem is ismerik. Se a gyalogos, se a biciklis, még az autósok sem. (Persze mindig vannak kivételek). Sok biciklis gyakorlatilag menekül a járdára, a gyalogos meg remélje a legjobbakat. Városunk tele van körforgalommal, de sajnos kevesen tudják, hogy hogy kell benne közlekedni. Aki nem hiszi, figyeljen bármelyik körrforgalmunknál 1-2 percig. Nekem a legfőbb bajom, hogy az autós nem hiszi el, hogy jelezni fogok, ha ki akarok menni a körforgalomból, tehát ő relatíve nagy sebességgel hajthat keresztül. Akár rajtam is....
  Üdv: egy kerékpáros, akit szabályosan közlekedik, de már ütötték el....”
 • 11. Bella.Ernő.János 2011. szeptember 19. 09:40
  „Kedves Majsztró ! Kérdezem, hogy hol menjen a gyalogos ? Az úttesten ami a járművek közlekedésére szolgál?? /egy autós, aki kerékpározik és nem felejtett el gyalog közlekedni /Amit leirtam azt nap mint nap megtapasztalom. Itt már megint a nyúl viszi a puskát ! Fordított ez az ország!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Röplabda toborzó Győrben

A Győri DRC 10–14 éves fiatalokat várja hétfőként és csütörtökönként 15.30 órától a Radnóti… Tovább olvasom