Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Egy mozgalom Sopron egészségéért

Sokan úgy érezzük, ránk fér, hogy valaki kézen fogjon és húzzon minket, segítsen célunkban, legalább az első lépésekben. A Fit Sopron egy mozgalom azoknak, akik szeretnének változtatni az alakjukon vagy céljuk az egészséges életmód kialakítása.

A Fit Sopron mozgalom 2013 szeptemberében indult azért, hogy fittebbé tegye a soproniakat kortól, nemtől függetlenül. Heti négyszer, hétfőtől csütörtökig változatos edzéseken vehetnek részt az érdeklődők a GYIK Rendezvényházban. Szakács József, a Fit Sopron megálmodója elmesélte, már akkor megfogalmazódott benne a kezdeményezés gondolata, amikor először oktatott. Szerinte az edzéshangulat egy kisteremben nem alakul ki. A nagy tömegeket megmozgató fitneszrendezvények egyre népszerűbbek, ennek alapján találta ki a Fit Sopront. Elmondta, az emberekben megvan a félelem, hogy az idősebbeknek túl, a fiatalabbaknak pedig nem elég intenzív az edzés. Azonban itt mindenki a saját maga edzője, ha nem bírja a tempót, megállhat, el lehet különülni és az sem gond, ha nem megy elsőre. Akik azt mondták, hogy nem tudnak tornázni például egészségügyi problémáik miatt, most rájöttek, hogy mégis.

Kovács Ildikó a kezdetektől részt vesz az edzéseken. Korábban otthon tornázott, de csoportban sokkal könnyebb és még közel is van. A rendszeres mozgás hatására magas vérnyomása is kezd helyreállni. Mihócza Erika először vett részt a Fit Sopron edzésén, ismeri az edzőket, szeret sok ember között mozogni. Azonban ami a legjobban tetszik neki a kezdeményezésben, hogy annyit sportol a havi tagságiért, amennyit akar. A Fit Sopron nem fogyókúrás csoport, ide bármilyen céllal jöhetnek bármilyen életkorban. Egyszerre sok ember mozog együtt, nem zárt, hanem nyitott közösség, ahol napról napra újabb tagokkal bővül a csapat.

A résztvevők az edzések között sincsenek egyedül, folyamatos képzésekre is jelentkezhetnek. Szakács József hozzátette: „Nem akarom megváltoztatni az emberek életét, csak adok egy használati utasítást a testükhöz. A televíziójukhoz és a kenyérpirítóhoz már kaptak használati leírást. Miért ne kaphatnának a testükhöz is?"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogással sikerült – első Harkai Nap Szentendrén

Több mint százan utaztak Harkáról a szentendrei skanzenbe, hogy bemutassák az érdeklődőknek falujuk… Tovább olvasom