Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Egy lokálpatrióta vállalkozó támogatná a soproni meteorológiai állomást

A legutóbbi közgyűlésen kiderült, a város nem veszi át a kurucdombi meteorológiai állomás vagyonkezelői jogát. Mégis maradhat az észlelés az épületben, úgy tűnik, a munkát egy lokálpatrióta vállalkozó támogatja majd a jövőben.

Nyáron arról tudósított a Kisalföld, hogy megállapodás született az Országos Meteorológiai Szolgálat és Sopron önkormányzata között, így a város megkapja a meteorológiai állomás vagyonkezelői jogát. A legutóbbi közgyűlésen kiderült, az önkormányzat mégsem él ezzel a lehetőséggel, mert nincs pénzük az épület felújítására és a vagyonkezelői díj megfizetésére.

– Megértjük, hogy nehéz helyzetben van a város. Elsősorban az bántott minket, hogy nem tárgyaltak velünk, az Országos Meteorológiai Szolgálattól kellett megtudnunk a döntést – fogalmazott Kiss Márton, az állomás vezetője.

Az OMSZ kilátásba helyezte azt a megoldást is, hogy a rossz állapotban lévő ingatlanból az eszközöket máshová telepítik, ám egy napokban tett látogatás meggyőzte a szolgálat elnökét, Dunkel Zoltánt arról, itt van a legjobb helye az észlelésnek.

Kiss Mártontól megtudtuk, most újra optimisták, mert a felújításhoz egy kilétét egyelőre felfedni nem kívánó soproni lokálpatrióta hozzájárulna adatok fejében, ezeket ugyanis munkája során hasznosítani tudná. Egyelőre az OMSZ, a vagyonkezelő és az üzletember között folynak a tárgyalások a részletekről.

Egyelőre a régi rend szerint zajlik a munka a Kurucdombon, a meteorológiai szolgálat havonta összesen negyvenezer forintot fizet az aktivistáknak, az önkormányzat pedig ugyanennyit utal támogatás címén az OMSZ-nek.

Olvasóink írták

 • 7. Ovinkor 2011. május 09. 17:16
  „okos_jóska 2011.05.09. 02:04
  Te vagy egyszerű, de nagyon.

  Én két olyan költséget vetettem össze, amely azonos nagyságrendű.

  Természetesen lehetne beszélni a csillagászati méretű városüzemeltetési költségekről (pletykák szerint: kamuállásokról, amelyek természetesen csak pletykák), a pazarló Pro Kultúráról, a felesleges perekről, a felültervezett bevételekről, az alultervezett kiadásokról, a rossz feltételekkel felvett hitelekről és kötvénykibocsátásról, a pazarló beruházásokról. Napestig.”
 • 6. okos_jóska 2011. május 09. 02:04
  „4. Ovinkor:
  Ne légy már ilyen 1Xű.
  Én ha az önkormányzatnak lennék, jól kicsesznék a sok nagyszájú politikussal meg kommentelővel (meg így aztán veled is), és megszüntetném azt a sz*ros Helyitémát.
  Éspedig azért, mert a HT költségvetésileg dumailag mindenkinek a JollyJokere lett már.
  Úgy értve, hogy a nagynagynagy politikai és közdemagógiai szövegmondás szerint úgy néz ki, hogy az elmúlt évtizedben végképp kivéreztetett önkormányzat (a többi magyar önkormányzathoz hasonlóan!!!) minden baját meg lehetne oldani abból a valahány millió forintból, amit a város erre az újságra fordít.
  Perszepityu. Ez egy ügyetlen csúsztatás.
  Ami csak az én agyamig és ingerküszöbömig jutott el az elmúlt néhány hónapban, azok több százmilliót igénylő problémák.
  Azonban ezeket a sok okosjóska a Helyi Téma néhány tízmilliójának afféle csodálatos kenyérszaporításként ide-oda tologatásával gondolná megoldani. Hahaha.
  Az rendben van, hogy a szoci önkormányzati képviselők megállás nélkül ezzel kampányolnak, de aki normálisan képes gondolkodni, ugyan ne nevettesse már ki magát ilyen együgyűséggel...
  Lehet, hogy nem kell HelyiTéma, de lehet, hogy kell, nem tudom. Én 3 perc alatt olvasom át, de elfogadom, hogy másoknak ez 10 perc, megint másoknak meg 40, vagy valamennyi.
  Engem mondjuk például Rékasi Károly és Détár Enikő és hasonló ,,celebek" baromira nem érdekelnek belőle, másokat meg tudom, hogy igen. Magyarorszáááááág...
  Akkor most mi van...
  Engem például a lomtalanítás időpontja jobban érdekel. Arról lehet vitatkozni, hogy én ezt honnan tudom meg olcsóbban.
  Hogy egy újság megcsinálásában és kinyomásában mi mennyibe kerül, arról van elképzelésem, de lehet, hogy hibás.
  Szóval a kutya nem ide van elásva.”
 • 5. okos_jóska 2011. május 09. 01:44
  „3. józanparaszt:
  Asztámér? Sopronból sehova semmilyen értékelhető jelentés nem jön, már ami a napi praktikus igényeket illeti. Ha tudni akarsz valamit az időjárásról, akkor a ,,weather" portálokon vagy Schwechatról, vagy Bad Vöslauból vagy Mattersburgból kapod a MAGYAR adatokat.
  Nem lehet, hogy az OMSZ-nak nem csak presztízsezni meg himihumizni kéne, hanem a 21. századhoz igazodó szolgáltatással bizonyítani, hogy szükség van itt rájuk?
  Ami meg Kiss Mártont illeti: érthető, hogy nem örülne, ha megszűnne az állása, sajnáljuk, de nem kéne akkorákat csúsztatnia, amekkorákat mostanában sikerült tennie.
  Ami meg az OMSZ-t illeti, azért egy kicsit röhejes, hogy időtlen idők óta megy az egyezkedés vagy huzavona köztük meg az önkormányzat között, aztán EGYSZERCSAK xxxyyyqqqwww év után A SZOLGÁLAT elnöke egyszer csak nocsak lerühelődik Sopronba, és láss csodát: ,,ám egy napokban tett látogatás meggyőzte a szolgálat elnökét, Dunkel Zoltánt arról, itt van a legjobb helye az észlelésnek".
  Jónapotjónapot!
  Sok komoly ember, mi?
  A város meg persze tegyen bele évente százezreket valamibe, amit tízévenként kegyeskedik megnézni valami nagyon fontos SZOLGÁLATVEZETŐ IDŐJÓS, aki persze a nagy soproni okosmondás után majd a Vöslau Airport adataiból nyomja ide nekünk a soproni celziuszokat.”
 • 4. Ovinkor 2011. május 08. 12:18
  „Mondjuk elég nagy szégyen, hogy erre nincs pénze az önkormányzatnak, de eközben jelentős összegekkel támogatja a Helyi Téma nevű, politikai uszításra használt bulvárlapot.”
 • 3. józanparaszt 2011. május 08. 11:33
  „inkább erre adom a pénzt, mint az államadósságra...”
 • 2. csípőspaprika 2011. május 07. 11:09
  „Na hát, milyen váratlan fordulat.
  Elsőre nagyon jól hangzik!”
 • 1. Csetneky 2011. május 07. 10:16
  „Na végre, valaki nemcsak a száját jártatja, hanem tesz is valamit érdemben. Lehet róla példát venni, kedves állnadón és mindenért siránkozók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsütötték az ökröt az NYME-n - galéria

Pénteken lezajlott a várva várt egyetemi ökörsütés, melyen mind hallgatók, tanárok, véndiákok, de… Tovább olvasom