Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Egy konyhabútorral közelebb az álomhoz

Sopron - Konyhabútort adott egy soproni házaspár Vitáris Ilonának, aki fiával élete első önálló otthonába költözhet hamarosan. A fiatalasszony egyelőre a Családok Átmeneti Otthonának a gondozottja.

Vitáris Ilona nemrégiben vehette át az önkormányzattól kapott lakása kulcsait- írtuk korábban. A szoba- konyhás otthon alapos rekonstrukcióra szorul, ennek ellenére határtalan a fiatal nő öröme. Cikkünk megjelenése után Guczogi Józsefné kereste meg szerkesztőségünket, aki egy konyhabútort ajánlott fel az asszonynak.

– Nemrégiben lettem nyugdíjas, azóta a lakást csinosítgatom. A tetőtérben akadtam rá a régi bútorunkra, mikor olvastam Ilona történetét, s döntöttem, neki ajándékozom a garnitúrát – mondta a segítőkész hölgy.

Ilike és férje, Guczogi József a teraszon le is ültette és kávéval kínálta az ajándék átadásakor Kerényiné Kovács Juditot, a Családok Átmeneti Otthonának vezetőjét, és Vitáris Ilonát, az újdonsült lakás- és most már konyhabútor-tulajdonost. A nő fia, Gergő egy játék várat is kapott a nyugdíjas házaspártól.

Guczogi József mutatta meg Ilonának a praktikus bútort. Fotó: Magasi
Guczogi József mutatta meg Ilonának a praktikus bútort. Fotó: Magasi

– Nagy segítség ez nekünk, hiszen a nálunk lakó anyák, apák, gyermekeiket egyedül nevelő szülők többnyire családi háttér nélkül élnek, így csak magukra és ránk, családgondozókra számíthatnak. Nekünk pedig ugyancsak szűkösek a forrásaink – nyilatkozta az intézményvezető.

Ilona az örömtől alig jutott szóhoz. – Nagyon tetszik, lehet, hogy egy elem még a fürdőszobába is kerül belőle. A felújítás tart, a vízvezeték-szerelő már elvégezte a munkát, most gázost és kályhást várunk. Lassan sor kerül a festésre, remélem, egy hónapon belül költözhetünk. Már csak egy munkahely hiányzik a teljes boldogsághoz...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pikniket választották

Sopron - Nemzetközi ifjúsági tábornak ad otthont Sopron ezekben a napokban. A fiatalok vasárnap… Tovább olvasom