Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Egy iskolában négy nyári beruházás

Ha lehetne városi versenyt hirdetni a nyári iskolafelújítások között, toronymagasan verné a mezőnyt a Szent Orsolya.


A végeredmény tekintetében sok igazgató irigyelheti dr. Kovács Andrást, a Szent Orsolya-iskola igazgatóját, a nyarát azonban valószínűleg senki sem vállalná át. Négy beruházás van folyamatban az épületegyüttesben, a koordináció, a felügyelet, az elszámolás a vezető feladata.

Óriásdaru emeli a magasba az építőanyagokat az Orsolya téren. Fotó: Magasi
Óriásdaru emeli a magasba az építőanyagokat az Orsolya téren. Fotó: Magasi– A legnagyobb munka az Orsolya téri épület tetőtér-beépítése, amelynek során csaknem ezer négyzetméterrel bővül az iskola. Négy új tanterem, természettudományi előadó, fizika- és biológialabor, szertárak és kiszolgálóhelyiségek kapnak itt helyet. Szeptemberre szerkezetkészre kell hozni az építkezést, ami várhatóan januárban készül el teljesen – mondta el Kovács András a Kisalföldnek.

Mindez a kormány hatszázmillió forintos támogatásából jöhet létre. Ezen a nyáron befejeződik az egykori függőfolyosó rekonstrukciója is, a fenntartó, vagyis a Győri Egyházmegye jóvoltából, közel 90 millió forintból. Nemcsak új, szélesebb is lesz az épületnek ez a része, ami az alsósok számára jelent plusz három tantermet.

 A katolikus gyűjtésből származó hárommillió forintból a kisgimnazisták kapnak új osztálytermeket és aulát az épületegyüttes Széchenyi téri szárnyában, az iskola saját forrásából, mintegy 12 millió forintból pedig modern melegítőkonyha épül. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most kell igazán türelem az épülő Várkerületen - fotók

A soproniak és a közlekedők számára a legnehezebb szakaszához ért a Várkerület felújítása, hiszen az Ötvös utca és a Torna utca között már teljes szélességében lezárták az utat. Tovább olvasom