Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Egy hetet sem bírt ki betörés nélkül

Sopron - Alighogy feltételesen szabadult a börtönből, ismét betöréseket követett el egy soproni fiatalember. Elkapták, ügyében gyorsított eljárással hoztak ítéletet. Egy év börtönt kapott.

Vagyon elleni bűncselekmények miatt már ötször ítélte el a bíróság azt a 24 éves soproni fiatalembert, akit az év elején feltételesen helyeztek szabadlábra. Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt, mert hamarosan ismét ott folytatta, ahol a börtön előtt abbahagyta.

– A férfi a soproni zöldövezet egyik családi házába tört be éjjel, miközben a háziak a fenti szinten aludtak – tudatta Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vádelőkészítő alosztályának vezetője. – Az egyik asztalról készpénzt, digitális fényképezőgépet és mobiltelefont tett zsebre, összesen 103 ezer forint értékben, majd tovább kutatott a lakásban. A zajra felébredtek a háziak, s noha a betörő a láttukra gyorsan kereket oldott, a károsultak személyleírással segítették a nyomozást. Ez alapján beazonosították a férfit, akit másnap el is fogtak. Megkezdődött a büntetőeljárás, de a fiatalember szabadlábon védekezhetett. Ám ez sem riasztotta el őt attól, hogy újra próbálkozzon betöréssel. Ismét a zöldövezetet vette célba. Bejárati ajtót feszegetett éppen, amikor a háziúr megzavarta. A férfi elfutott, a tulajdonos viszont személyleírást adott róla. Másutt az udvaron parkoló kocsiból emelte el a fúrókészletet. Ekkor már elpártolt tőle a szerencse, a háziak és a rendőrség pár perc múlva elfogták a tettest. Az őrizetbe vett férfit a bíróság letartóztatta s gyorsított eljárás keretében tárgyalta a bűnügyeket.

Dr. Gajdos Anikó bíró a vádlottat egy év börtönbüntetéssel sújtotta. Ezen túlmenően azt az időt is le kell ülnie, amit elengedtek neki a feltételes szabadlábra helyezéssel. Így összesen mintegy három évre vonják ki őt a „forgalomból". A férfi enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett, az ítélet így nem jogerős.

Olvasóink írták

 • 11. kisróka 2009. március 11. 16:46
  „Re: #10
  Nem tévedsz.”
 • 10. @Sopron@ 2009. március 10. 21:29
  „Hihetetlen,hogy visszaesőknek is kedvezményt adnak,akkor mi értelme van visszaesőről vagy első bűntettet elkövetőről beszélni? Vagy tévedek?”
 • 9. kisróka 2009. március 10. 16:15
  „Re: #8

  Vagy dolgozzon meg a kajáért, fűtésért, vizért stb.. Én rohadt sokat fizetek ezért.

  (Nehogy azt mondjátok, hogy akkor költözzek be!)

  Hajlítson tonna számra gémkapcsot kézzel. 10 kg = 1 ebéd.”
 • 8. idurboy 2009. március 10. 13:46
  „üdv! ez a magyar mentalitás az ijen bünözöket etetik az adozo polgárok adojábol exün csak felkelenne akasztani öket kivétel nélkül.”
 • 7. jockey 2009. március 09. 22:31
  „Érdemes az ilyeneknek kedvezményt adni. Még szerencse, hogy a háziak elfogták.”
 • 6. s.margit 2009. március 09. 14:34
  „Az életbe soha nem fog megjavúlni.”
 • 5. MTT 2009. március 09. 13:30
  „Ugyan, naggyal, nem kis rúddal! aztán egy életre elmenne a kedve!”
 • 4. antilibsi 2009. március 09. 12:43
  „Három csapás! Vasrúddal!”
 • 3. miracle 2009. március 09. 11:45
  „"Megkezdődött a büntetőeljárás, de a fiatalember szabadlábon védekezhetett"
  jellemző...
  A másik meg, miért nem lehet mindenkit rövid idő alatt elítélni. ha egyszer sikerül, fog az menni máskor is.
  Persze megint mindenki fellebbez - közben remélem megint szabadláb - úgy hogy nincs ez még lefutva.”
 • 2. kisróka 2009. március 09. 10:20
  „3 csapás!”
 • 1. jirzi1 2009. március 09. 10:00
  „Remélem 3 év múlva a bíró lesz a következő áldozat akihez be fog törni. "Egy év börtönbüntetéssel sújtotta " Nem mondanám hogy nem üdülni ment vissza a mi pénzünkön.Ha valakit ötször rajtakapnakaz nem javul meg .Erre kellene valami jó kis kőtörőt ,vagy hasonlót kitalálni az ilyen úriembereknek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társulat: Fergeteges siker Sopronban

Fergeteges sikerrel zárult az István, a király Sopronban, a Társulat szombaton kétszer is… Tovább olvasom