Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Egy évtized a kultúráért - fotók

Programokkal ünnepel a Pro Kultúra. Október 25-én lesz 10 éves a felújított Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. A születésnapos pedig, ahogy az előző években, most is ajándékozni készül. Koncertekkel, kiállításokkal, előadásokkal, gyermekprogramokkal lepi meg a soproniakat.

Koncertekkel, kiállításokkal, előadásokkal, gyermekprogramokkal lepi meg a soproniakat. Az elmúlt 10 évet értékelte Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra igazgatója.

„A város kulturális életének méltó helyszíne lesz"- ezt ígérte a Pro Kultúra vezetése akkor, amikor átadták a felújított Liszt-központot. Az elmúlt 10 év nem szólt másról, minthogy ennek az ígéretnek megfeleljünk. Megszámlálhatatlan koncertnek, gyermek- és gasztronómiai programnak, konferenciának, előadásnak és kiállításnak volt a helyszíne a Liszt-központ.

Küldetésünk a kultúra megőrzése, ápolása. Mindig is arra törekedtünk, hogy a soproni fiatal és amatőr művészeknek bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. Az elmúlt 10 évben számtalan olyan művész megfordult nálunk, akinek képletesen ugyan, de mi fogtuk meg először a kezét, segítettük az országos siker, hírnév felé vezető úton. A Strokes együttes például már kezdő zenekarként sokszor fellépett nálunk, de az országban elsőként a mi művelődési házunkban volt Dumaszínház, amelynek azóta is töretlen a népszerűsége.

Boldog születésnapot Pro Kultúra!
Azt hiszem, hogy szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert Sopronban rengeteg a tehetséges művész. Soha nem kellett a miatt aggódnunk, hogy nem tudjuk programmal megtölteni a Házat, inkább mindig az okozott nehézséget, hogy a színvonalas műsorok közül válasszunk.

Így vagyunk ezzel most, a jubileumi rendezvényünkön is. Október 28-án egész nap programokat kínálunk a Liszt-központban, a „Nyitott Házban". Olyan zenészek, művészek lépnek majd fel, akik az előző 10 évben gyakran megfordultak nálunk. Itt lesznek a soproni Zeneiskola növendékei, a Mazsorettek, a Sopron Táncegyüttes, a fúvószenekarok, elismert jazz- és népzenészek, a Katedra együttes, a Continantal Band, a Sopron Gospel, vagy a korábban már említett Strokes, akik idén először a Liszt-központban játszanak a soproni közönség előtt. Nemcsak képletesen, de szó szerint kinyitjuk a kapukat. Körülnézhetnek a jubileumon például a Liszt-központban működő Pulzus TV és Nap Rádió stúdióiban, működik majd alkalmi postahivatal és gyerek szegletet is berendezünk a legkisebbeknek.

A 10. születésnapon köszöntjük azokat is, akik az elmúlt években segítették a munkánkat. Közülük 10-en most megkapják a Pro Kultúra Hűség díját, amelyet ezután minden évben odaítélünk.

A jubileum jó alkalom nemcsak arra, hogy összegzést készítsünk, hanem arra is, hogy megfogalmazzuk a jövőbeli céljainkat. Ezek pedig nem lehetnek mások, mint amiket először, 10 éve ígértünk: a Liszt-központ a város kulturális életének méltó helyszíne lesz.

A kapukat már 10 éve kinyitottuk, azok most is nyitva állnak. Reméljük, hogy minél többen belépnek rajtuk. Mert Jó hozzánk eljönni!

Jubileumi programok október 28-án:

SOPRON MIX ÉS GÁLAMŰSOR

14.00

Soproni Mazsorett Együttes

Mozgás Ritmus Lendület Modern Táncklub

Sopron Táncegyüttes

Fajkusz Banda

15.30

Sopron Város Fúvószenekara

Juventus Koncert Fúvószenekar

18.00

Sopron Gospel

Continental Band

20.30

Strokes együttes


11.00

MASZK BÁBSZÍNHÁZ: Szamárcsel

SZINÉSZPORTRÉK – Bemutatkoznak a Petőfi Színház színészei

16.30

KATEDRA együttes Cseh Tamás műsora

17.30 PRIMA VISTA – soproni kórusok kötetlen örömzenélése

JAZZ PRESSZÓ

15.00 – 18.00

Varga Gábor /zongora/

Sárközi Gábor /bőgő/

Kónyai Tibor /zongora/

Baranyai Konrád /szaxofon/

10.00-14.00

ARIADNE MŰHELY – nemeztanfolyam

10.00-12.00 és 15.00-18.00

„GYEREK SZEGLET"

Tündér sarok

Bóbita

Kerekerdő

Zöldlomb család

Játékok utcácskája: a legnépszerűbb játékokkal

Hempergő

Kézműves foglalkozások

Alkalmi postahivatal, nyitott stúdiók és kiállítások – Szénási Ferenc karikatúrái, válogatás az elmúlt 10 év legjobb plakátjaiból, valamint gyerekrajz kiállítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szépség és a Szörnyeteg első hazai vendégjátéka Sopronban

Első alkalommal szerepelt hazai vendégjátékon a Budapesti Operettszínház sikerprodukciója, A… Tovább olvasom