Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Egy évre választottak igazgatót Hegykőn

A hegykői általános iskola korábbi igazgatójának, Kocsis Tibornak idén járt le a megbízatása. Az intézményt társulásban fenntartó három település – Hegykő, Fertőhomok, Hidegség – pályázatot írt ki.
Olvasói sms
Nagy visszhangot keltett, hogy néhány győri iskolában a tantestület döntését nem vették figyelembe az igazgatóválasztásnál. Ez Hegykőn is így van. A tantestület szinte egyként támogatta az igazgatóhelyettes pályázatát. A képviselők mégis másképp döntöttek. Vajon miért?
Hegykői Szülő
A megállapodás szerint csak az lehet igazgató, akit mind a három falu képviselő-testülete egyhangúlag támogat. A helybéliek azt mondják, a pályázóknak nem árt jóban lenni a testülettel, mert az lehet a befutó, aki több képviselőt maga mellé tud állítani. A tantestület által javasolt jelölt egyik faluban sem kapta meg a kinevezéshez szükséges szavazatokat, igaz, a másik kettő sem nyerte el egységesen az önkormányzatok bizalmát.

– Nincs probléma az igazgatóhelyettes pályázatával, de a hegykői képviselő-testület minősített többsége Zambó Istvánnét támogatta. Szeptembertől szeretnénk bővíteni a képzési kínálatot, és bevezetni az angol nyelv oktatását. Erre a három pályázó közül Zambónét találtuk a legalkalmasabbnak, annak ellenére, hogy a szülői munkaközösség, valamint a tantestület nem az ő pályázatát támogatta. Fertőhomokon és Hidegségen sem javasolták a kinevezését – mondta el Szigethi István, Hegykő polgármestere. – A beadott pályázatokat így érvénytelennek kellett nyilvánítani.

Az iskola viszont nem maradhat igazgató nélkül, ezért az a döntés született, hogy egyéves megbízással Zambó Istvánnét nevezzük ki vezetőnek. Jövőre pedig új pályázatot írunk ki – mondta el a polgármester.

– Megjegyzem, a képviselő-testület a véleményezésektől függetlenül bármilyen döntést hozhat – tette hozzá Szigethi István.
– A fertőhomoki képviselő-testület Zambó Istvánné esetében tartózkodott, miután úgy ítélték meg, hogy pályázata szakmailag kifogásolható – tudtuk meg Horváth Attila polgármestertől. – A másik két jelöltnek voltak támogatói, de a minősített többséget nem kapták meg. Javaslatunkra született a kompromisszumos megoldás, hogy határozott időre nevezzük ki az iskola vezetőjét. Úgy véljük, ez az egy év elegendő lesz arra, hogy Zambó Istvánné megmutathassa, milyen vezető.

– A hidegségi képviselők a döntés előtt végigjárták az iskolás családokat, és azt állapítottuk meg, hogy a nagy többség nem támogatja Zambó Istvánnét. Mi a jelenlegi igazgatóhelyettest szeretnénk vezetőnek, úgy, ahogy a szülői munkaközösség és a tantestület is – mondta el Kovács István polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pusztacsalád 750 éves

Pusztacsalád - A hétvégén megtartott falunap keretében ünnepelte meg Pusztacsalád első írásos említésének 750. évfordulóját. A jeles alkalomból emlékművet is avattak a 280 lelket számláló faluban. Tovább olvasom