Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Egy épületben a rendelők és a védőnők

Szerdán adják át a nyolc települést ellátó sopronhorpácsi egészségügyi központot, melynek felújítási munkálatai mindössze fél év alatt befejeződtek.

A megújult intézményben egy helyen fogadja a betegeket a háziorvos, a fogorvos és a védőnő.

Jelentős átalakításon esett át a sopronhorpácsi egészségház, melyben helyén maradt a háziorvosi rendelő, emellett itt található a fogorvosi rendelő és a gyógyszertár is. Előrelépést jelent, hogy ideköltözött a védőnői szolgálat is, amely korábban a település másik részén működött.

Az épület teljesen megújult, több nagy értékű műszerrel is gazdagodott, és immár akadálymentesen megközelíthető. Lecserélték a bútorokat, a nyílászárókat, a víz- és az elektromos vezetékeket, valamint a fűtésrendszert is átalakították. A teljes beruházás mintegy 22 millió forintba került, ebből 18,7 milliót a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán nyert el a község, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat állta. A pályázat elindításában fontos szerepe volt dr. Amberger Erzsébet kistérségi tiszti főorvosnak.

Dr. Vámosi József háziorvos és asszisztense, Kovácsné Fliszár Krisztina megújult környezetben fogadhatja a pácienseket. Fotó: Magasi
Dr. Vámosi József háziorvos és asszisztense, Kovácsné Fliszár Krisztina megújult környezetben fogadhatja a pácienseket. Fotó: Magasi

˝Rendkívül nagy előrelépés, hogy korszerűsítettük a nyolcvanas évekbeli épületet, hiszen a szakemberek Sopronhorpács mellett további hét település lakóit látják el itt. Ezzel a beruházással emelkedett a szolgáltatások színvonala és a környékbeliek életminősége is˝ – mondta Talabér Jenő polgármester.

Az intézményt szerdán délután 2 órakor adják át, előtte déltől egészségnapra várják a helyieket, akik többek között vérnyomás- és vércukormérésen vehetnek részt. A fejlesztéshez kapcsolódó hír, hogy a régi, de még használható felszereléseket és gyógyászati eszközöket a sopronhorpácsi önkormányzat a völcseji és az undi önkormányzatoknak ajánlotta fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes parkolót javasolnak az utazóknak

Sopron - Az önkormányzat kibővítette a fizetőparkolók körét, az állomás környékén sem ingyenes már a… Tovább olvasom