Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Egy centiméteren múlott a soproni nő élete

Szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények miatt már többszörösen büntetett férfi pénzszerzés miatt megvágta egy nő nyakát, egészen a füléig. Ha egy centiméterrel nagyobb a vágás, az asszony percek alatt elvérzik.

Nagy felháborodást váltott ki Sopronban idén márciusban, hogy késes támadás ért egy asszonyt a Jereván-lakótelepen. A nő elmesélése szerint a késő esti órában busszal utazott a Várkerületről a végállomásra. Megdöbbenésére egy férfi követte, aki hátulról átfogta és szó nélkül zsebkésével a nyakán, az állán, egészen a füléig, egyetlen mozdulattal megvágta. Erejét összeszedve, a nő ellökte a támadót és hazafutott.

Férje vitte kórházba a vérző asszonyt, aki elmesélte: a kórházi orvos azt mondta neki, egy centiméteren múlott az élete. Ha egy centiméterrel arrébb vág a támadó, ütőeret ér a kés és azonnal elvérzett volna a nő. Az asszony értetlenkedésének adott hangot, amikor a vádlott állította: pénz miatt akarta megijeszteni a nőt a késsel. Ha ugyanis a férfi pénzszerzés miatt támadta meg őt, akkor egyszerűen elvágja nagyméretű táskája fülét és elrohant volna vele.

A vádlott arra hivatkozott, hogy aznap is ittas volt. Arra is gondolt, hogy a kés hatására hamarabb odaadja értékeit a nő, mintha csak felszólítja erre.

Dr. Szabó Magdolna bíró „felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete" miatt tárgyalta a bűnesetet. Az előzetes letartóztatásban lévő – s szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt többszörösen visszaeső – vádlott ügyét elnapolta, s a sértett sérüléseivel kapcsolatosan újabb igazságügyi orvos szakértői vélemény beszerzését rendelte el. A per néhány hónap múlva folytatódik, a vádlott továbbra is előzetesben marad.

Nyitóoldali képünk illusztráció!

Olvasóink írták

 • 19. Ovinkor 2011. november 01. 12:40
  „10. bali00004 2011.10.29. 15:53
  Egy szóval sem állítottam, hogy nem érdemel súlyos büntetést.

  Én csak ezt a fröcsögést tettem szóvá. Teljesen felesleges és árulkodó.

  Okosabb országokban ilyenkor térfigyelő kamerákat, jobb közvilágítást, bűnmegelőzést, a korábban elítéltek hatékonyabb reintegrációját, monitoringozását, hatékonyabb felderítést kíván a társadalom többsége. Nálunk akasztást. Pedig ahol akasztanak, sokkal több a bűncselekmény. Azt már le sem merem írni, hogy minél jobbak a börtönviszonyok, annál kevesebb a visszaeső. Aki tényleg félti a gyerekét/feleségét/anyját-apját, "luxusbörtönöket" követelne. (De a motiváció nem ez, hanem a nagybetűs, szent bosszú, amely egyébként nem túl keresztényi és nem túl bölcs alapállás.) A kolumbiai börtönökből mindenki bűnözőként jön ki, a svéd, szanatóriumszerűekből szinte senki. El lehetne ezen gondolkodni, bár nincs ilyen illúzióm. Ja, és kíméljetek meg a "ha veled történne" kezdetű mondatoktól! Ha velem történne, nem lennék elfogulatlan. Ki akarna elfogulatlan emberek véleményére hagyatkozni?”
 • 18. k.banderas 2011. október 31. 23:18
  „Sajnos vannak ilyen elvetemültek..A szomorú az hogy ö már ült egyszer,egy kislánnyal fajtalankodott akkor a kurucz dombon...most pedig ismét egy vétlent szemelt ki magának...az ilyen gyáva,alattomos alakot jobb lenne bennt tartani inkább,be kéne látni hogy nem megy százzal..jelenleg 2 lelkileg sérült ember van aki soha nem felejti el őt...akasztani való!”
 • 17. c77 2011. október 30. 14:49
  „13
  16
  Ok.”
 • 16. NoBo 2011. október 30. 08:29
  „Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete??????
  Azért a bíró fejében is valami gond lehet. Szerintem ez egyértelműen gyilkossági kísérlet!!!

  Más:
  6. csingilingi 2011.10.29. 10:58
  Ezt komolyan gondolod?? Ennyi érővel az összes autót kobozzuk el,
  mert néhány barom karambolt okoz... Elég komcsi gondolkodásod van.”
 • 15. Rozmaringvirágszál 2011. október 29. 20:34
  „Követte. Tehát eltervezte, nem szólt, nem vette el a táskát, csak vágott. Végig a nyakát. Nem a táskára hajtott még ez után sem. Majd még nyugodtan tovább sétált, amikor nem sikerült. Mit érdemel? Ez még kérdés? Hisz nyilván való, ez nem rabolni akart, hanem ölni! Azért számít "csak" rablásnak mert, nem sikerült neki megölni az asszonyt? Hol az igazság?
  És kitörődik azzal a nővel akivel ezt tette? a bíró mit gondol? Mer még valaha az utcára lépni sötétedés után? Tud aludni éjszaka, vagy rémálmok gyötrik azóta is? Mit érez ha a tükörbe néz? Mit érez ha az emberek a csúnya heget látják az arcán? Az, hogy ez az állat nem ölte meg " csak " tönkretette a lelkét, az arcát, az életét- ezért minimum a sajátjával kellene fizetnie! Én is visszahoznám a halálbüntetést!!! Neki tényleges életfogytiglant adnék egy kőbányában száraz kenyéren és vizen! ( és akkor még nagyon jólelkű és megbocsátó voltam)”
 • 14. igazember 2011. október 29. 19:55
  „Szerintem aki ilyent tesz a mäsikkal az nem ember.Zsebkés ide,zsebkés oda,csak a szemétláda szúrt- vägott.Az ilyen ällat semmi szänalmat nem érez a mäsik iränt?mi se sajnäljuk,kapja meg a legmagasabb büntetést amit csak kaphat.Azért én mondom nektek elegäns úr lehet az illetö,egy "kolumbiai nyakkendő" jol ällna neki.”
 • 13. Csetneky 2011. október 29. 18:09
  „Ennek a derék embernek minimum 15 év kellene egy szigorúan önfenntartó börtönben. Ehelyett 3 év múlva megint kinn lesz és folytatja áldásos tevékenységét.”
 • 12. nazgul 2011. október 29. 16:23
  „Csingilingi, nálad aztán sűrűsödik az értelem. A zsebkéshez tartozó szalonnát egyenesen a diszno engedélyéhez kötném. Gondolkozz már ember, nem a zsebkés akart gyilkolni, hanem az ember. evvel az erővel minden szúró, vágó eszközt / lásd: ollók, kések, csavarhúzók, balták, vésők /....de még egy egyszerű körzőt is ilyen engedélyhez lehetne kötni.”
 • 11. bali00004 2011. október 29. 16:00
  „amíg vannak egyenlők, és egyenlőbbek! addig a magyar bíróság sose fog a "nép" számára elfogadható ítéletet hozni. a C típusú bűnözés engedélyezett, vagy ejnye-bejnye a következménye. fordítva:- 2 év minimum.”
 • 10. bali00004 2011. október 29. 15:53
  „8. Ovinkor
  igen! szemet- szemért! ennyi. senki nem mondta neki, hogy tegye meg! igaz? mi nem érthető ezen? <moderálva>”
 • 9. bali00004 2011. október 29. 15:49
  „8. Ovinkor
  most jöhetnék a ha téged megtámadnak majd. stb..stb.. nem! ez előre megfontolt támadás volt! eltervezett. aminek a büntetése a maximális! L-A-S-S-A-N I-R-O-M előre eltervezett volt! igen! .... de nem ez nem megoldás. igen, büntetés végrehajtási telepeket hoznék létre. dolgozzanak a szállásért, élelemért. nem is kerülne 3milliárdba 50km autópálya. nem dolgozik, akkor éhen hal. ha szökik, le lövik. igen! ha neki ennyi egy élet, ő se várjon mást! igen! minden bűn az előre megfontoltan történik. a halál büntetést is nagyon-nagyon régen vissza kellene állítani. fajra, nemre, vallásra, függetlenül. a politikusokat is teljes vagyoni felelőséggel engedném dolgozni. persze előtte vagyon nyilatkozat is! <moderálva...>”
 • 8. Ovinkor 2011. október 29. 13:43
  „Ezek a hozzászólások arra utalnak, hogy egy potenciális gyilkos rejtőzik néhányotokban.

  Súlyos büntetést érdemel, de felesleges ez a szájkarate.”
 • 7. bogabo 2011. október 29. 11:27
  „Életfogytiglan? Nem vagyok Jobbikos, de simán halálbüntetés. Mi értelme az életfogytiglannak? Ha ő képes elvenni valakinek az életét, akkor miről beszélünk? Injekció, azt viszlát.

  (Nemkell megkövezni)”
 • 6. csingilingi 2011. október 29. 10:58
  „Szerintem meg szigorítani kell a zsebkések eladását. Rendőrségi, minisztériumi engedélyhez kötném. Kizárólag nagykorúaknak lehetne vásárolni, erkölcsi bizonyítvány ellenében. A meglévőket pedig mindenkinek le kellene adni.”
 • 5. gall 2011. október 29. 09:20
  „Én pedig Karcsika 3. hsz-ével értek egyet !”
 • 4. Kukac40 2011. október 29. 09:10
  „Minek kell az ilyeneket etetni! Uránbányába velük, addig amíg élnek. Sose lássa többé a napfényt. Bent meg még fizetés kapnak mint Stohl. Persze, hogy megéri bemenni.”
 • 3. Karcsika 2011. október 29. 08:52
  „Bérbörtönöket Szibériában!

  Ha a németek megtehetik, hogy olcsó munkaerőt (orosz őrök) foglalkoztassanak jóval a német fizetések alatt, akkor szegény Magyarország miért nem kezdeményez ilyet?
  Itthon kb. 8000 Ft /nap/fő.
  25 év alatt ez több mint (ha az árak nem változnának) 73 millió Ft. 1 fő! Ezt megint kinek az adójából fizetjük?

  Az ilyen <moderálva> (még tudnék sorolni), mint ez is, tuti odaküldeném.”
 • 2. SZILAJ 2011. október 29. 08:14
  „Ez lenne a minimum kurucka ! Teljesen egyetértek veled!”
 • 1. kurucka 2011. október 29. 07:50
  „Tényleges életfogytiglanit neki!!!!A társadalomnak nincs szüksége az ilyen szennyekre!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenszentek, őszi szünet - Így járnak a helyi autóbuszok Sopronban

Az őszi szünet és a Mindenszentek körüli időszakban Sopron helyi autóbuszjáratai az alábbi menetrend… Tovább olvasom