Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Egy bázison három szervezet

Sopronban a katasztrófák elleni védekezés világnapja alkalmából felavatták a polgári védelem helyi irodáját és raktárát a Várkerület 43-ban. Ezentúl egy szolgálati bázist alkot a tűzoltóság, a Vöröskereszt és a polgári védelem.

Több millió forintos beruházás

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság Sopronban rendezett világnapi ünnepsége során tegnap adták át a polgári védelem több millió forintos beruházással – és a soproni önkormányzat támogatásával – létrehozott helyi irodáit és raktárát. A Várkerület 43. szám alatti épület egyik szárnyába korábban a Vöröskereszt költözhetett be, így a közeli tűzoltósággal együtt a polgári védelem egységet alkot a másik két szervezettel. A most avatott raktárban a lakosság életvédelmét szolgáló eszközök, felszerelések – egyebek mellett takarók, gázálarcok, szűrők és más védő-, illetve segítő tárgyak – kaptak helyet.

Elismerések

A zenés-irodalmi műsorral kísért világnapi ünnepségen Pozsgai Balázsnak, a Belügyminisztérium képviselőjének, a megye és a város belügyi szervezetei, valamint a soproni önkormányzat vezető tisztségviselőinek jelenlétében kitüntetések, elismerések átadására került sor. Belügyminiszteri emléktárgyban részesült a világnap alkalmából dr. Józan Tibor vasútigazgató, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a polgári védelem munkájának segítése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága emlékéremmel tüntette ki dr. Becher Rezsőt, a polgármesteri hivatal igazgatási irodájának vezetőjét. Hruby József alpolgármester ezt követően kitüntetéseket adományozott a soproni polgári védelmi iroda létrehozásáért sokat dolgozóknak, köztük Kloczka Mihály polgári védelmi ezredesnek, a BM katasztrófavédelmi főigazgatóság főosztályvezetőjének és Pesztenlehrer Lajos ezredesnek, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság első számú vezetőjének.

Polgármesteri jutalmat vehetett át Ancsics Gyula, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság soproni kirendeltségének főelőadója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetbarát erőmű épülhet Lövő határában

Szélerőmű park létesítését tervezik Lövő térségében. Amennyiben megkapják a szükséges engedélyeket,… Tovább olvasom