Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Egy baleset margójára

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket történetével, aki önhibáján kívül szenvedett közlekedési balesetet, ráadásul jó szándéka további kellemetlenségeket okozott neki.

– A Győri úton, a kórház előtt haladtam autómmal szinte lépésben, amikor egy hölgy körülnézés nélkül kivágott az egyébként tilosban parkoló kocsijával, és oldalról nekem jött – kezdte történetét Balogh Tamás. – Már ez szomorú, de ami utána történt, igazán felháborító. Szirénázó mentőautó érkezett mögöttem a kórházba, így lehúzódtam az úttestről, hogy elengedjem. Ezt a baleset okozója kihasználta, és adatai hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről. Szerencsére voltak szemtanúk, végül meglett az autó vezetője, a rendőrség eljárást indított ellene. A minap – alaposan megkésve – kaptam kézhez a határozatot, amelyben az szerepel, tízezer forintra büntették a vétkes sofőrt. Ha tilosban megyek át az úttesten, többe kerül, nekem pedig rengeteg gondot okozott a hölgy, hiszen utána kellett járnom az ügynek, bizonyítanom kellett az igazam, nem is beszélve arról, hogy mennyi időt vesz el az autóm javítása, ami amortizálódott is. Mindezt átgondolva nem tartom igazságosnak a büntetést, legközelebb már biztosan nem így cselekednék, nem adnék esélyt a távozásra az ütközés helyszínéről – vonta le a keserű tanulságot olvasónk.

A baleset okozója a vonatkozó szabályok értelmében harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal volt sújtható. A rendőrség indoklása szerint a bírság mértékének megállapítása során figyelembe vették, hogy a jelenlegivel megegyező vagy ahhoz hasonló szabálysértés elkövetése miatt két éven belül jogerősen nem marasztalták el a vétkest. Ugyanakkor felhívták a figyelmét, hogy ismételt szabályszegés esetén már szigorúbb elbírálás alá esik.

Olvasóink írták

 • 10. hóvirág12 2010. november 28. 20:31
  „Millió számra lehetne ilyen esetekről írni.

  Én magam is tudok kettőt:

  1. gyalogos okozott főúton, busz mögül kilépve komoly autóbalesetet. Ő maga halt bele.
  Erre mit csinál a Tisztelt Biztosító táresaság? A vétlen autósra ráfogja, hogy ő döntött ki holmi út szélén álló oszlopokat, és levonja a kötelező biztosításából. Hogy miért? Első számú hazugság a biztosítótól: az autós volt a hibás, fizessen - ami nonszensz, hisz a gyalogos volt a hibás. Másodikszámú "érv": a gyalogosnak nem volt kötelező biztosítűása, fizessen az autós....

  2. Kerékpáros okozott nemrégiben balesetet. A felelősségét nem ismerte el. Rendőrt hívtak. Egyetlen rendőr érkezett ki jó fél óra múlva. A helyszínen a kihallgatások után azt mondta, hogy a kerékpáros volt a hibás. Persze a kihallgatása alatt a kerékpáros végig vigyorgott, és a kerékpáros mobiltelefonján a rendőrrel együtt felhívtak valakit. Érdekes módon estére a Rendőrségen lévő papírokban már az állt, h nem a kerékpáros hibájából történt a baleset.
  Érdekes...
  Vajon kicsodának a kcisodája lehetett az a rettentően kedves, bánfalvi idióta barom? Legszívesebben ideírnám a nevét - megérdemelné!

  Az ilyen korrupt, erkölcstelen rendőrök és emberek miatt tartunk ott, ahol !!!!!”
 • 9. Filtec 2010. november 24. 20:13
  „Ha meg cigány parkolt volna, és találkozik a SÜN-nel, akkor simán elengedi a SÜN, mert fél tőle, meg a családjától.”
 • 8. calcio 2010. november 24. 16:22
  „az tényleg egy vicc,ha tilosban állsz 30000ft,ha kárt okozol és elmész onnan 10000ft.hát hol az igazság ebben a qva országban????”
 • 7. naplopo 2010. november 24. 09:36
  „30000 Ft-ba került az nekem, h leparkoltan két egyirányú utca sarkánál, és nem a kifelé kanyarodó oldalon. Senkit nem zavartam,( lehet, h nem volt meg a 4 méter az útkereszteződéstől, de ez tölcsér alakú, minimum 6 méter volt szabad a kihajtáshoz, na mindegy..) de büntettek rendesen.

  Ismerősömet pedig megbüntették 3x 50000 Ft-ra, mert az FENYŐ áruház mögött kis parkolóban parkolt 3 nap, amikor dolgozni ment.
  Nagyon nagy szívás az, h nem kötelező a rendőrnek büntetőcédulát tenni a kocsira, h " hé te, ment már el innen, mert holnap is megbüntetlek ha ide állsz!"
  Hát az ismerősöm nem tudta h oda nem lehet állni, ezért 3x 50000 Ft-ra büntették.
  Itt nagyon nincs rendben valami.......”
 • 6. bősárkányi 2010. november 24. 08:50
  „Hmmm....
  Együttérzésem az Olvasójunknak.
  A figyelmetlen, szabálytalankodó hölgy akkor fogja végképp elnyerni a bűntetését, ha ennél sokkal komolyabb balesetben a saját bőrén tapasztalja a védkét. Meg fog történni, csak idő kérdése.”
 • 5. máris 2010. november 24. 08:33
  „Sajnos vannak anomáliák ! Akivel igazságtalanság történt, és leírnák, a kommentek megugranának !
  Nem árt, ha valakinek a valakije vagy, és vannak kapcsolataid !!! Ellenkező esetben, a baleseti helyszín elhagyása, már maga több lesz, mint 10 ezer ft !!!”
 • 4. meksz 2010. november 24. 08:24
  „Tisztelt Kisalföld!
  Miért nem kérdezték meg az illetékes rendőr elvtársat, aki ezt a nevetséges büntetést hozta?Ez cserbenhagyás.Az okozó nem győződött meg róla, hogy személyi sérülés nem történt-e?Felháborító, hogy ilyen csekély büntetéssel elintézik.Hányok ettől az országtól.”
 • 3. rozmaring 2010. november 23. 19:58
  „Sajnos megértem a károsultat.Nekem is egy másik ember okozott balesetet.Rendőrt hívtam STB.Az erdmény?Nem volt autóm 9 hónapig,mert bíróságra mentem az igazamért.A rend őre nagy hazugsággal írta meg a jegyzőkönyvet(szondáztatás)ami nem történt meg!A vétkes (ÚR) pedig kapott 20000ft büntetést.Hát inkább nem minősíteném a magyar igazságszolgáltatást!!”
 • 2. orion1 2010. november 23. 12:28
  „Akkor már tudod a nevét címét............... :)”
 • 1. 1soproni 2010. november 23. 11:34
  „Az utolsó bekezdés a nyugatmagyar/kisalföld utánajárása alapján került ide? Mert akkor fejlődik az újság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmillió forintot ad a pénzintézet a devecseri iskolának

A Sopron Bank az iszapkatasztrófával sújtott térség egyik jelen lévő pénzügyi intézménye, mely… Tovább olvasom