Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Egészségügyi központ épül

Mintegy 22 millió forintból egészségügyi központot alakítanak ki Sopronhorpácson.

Ebből több mint 18 millió forintot a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán nyertek el. Az év végétől egy helyen fogadja a betegeket orvos és védőnő.

Már javában dolgoznak a szakemberek, az önkormányzati hivatal épületében található helyiségeket építik át. Az 1980-as években készült épület felújítása mintegy 15 millió forintba kerül.

– A munkálatok végeztével egy helyre kerül a házi- és a fogorvos, valamint a védőnői szolgálat – mondta el az építkezés helyszínén Talabér Jenő, a település polgármestere.

Már javában dolgoznak a sopronhorpácsi egészségügyi központ kialakításán. Fotó: Magasi
Már javában dolgoznak a sopronhorpácsi egészségügyi központ kialakításán. Fotó: Magasi

– Nagy szükség volt erre, hiszen Sopronhorpács mellett további hét település lakóit is itt látják el a szakemberek. Úgy véljük, az egészségház jelentősen javítja majd a térségben élők életminőségét. Már csak azért is, mert az épület felújításán túl, hétmillió forint értékben lehetőségünk van új műszerek és eszközök beszerzésére.

A remények szerint
az egészségház jelentősen
javítja majd a térségben élők életminőségét.
A polgármester hozzátette, Sopronhorpácson a közelmúltban fejeződött be a másik két nagy önkormányzati beruházás. Közel 11 millió forintból készült el az Alkotmány utca aszfaltozása és térkövezése. A Petőfi utca pedig 3,1 millió forintból kapott új burkolatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos balesetek Sopronban – javul a statisztika

Három halálos baleset történt az év első kilenc hónapjában, míg tavaly 15. Tovább olvasom