Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Egészségház-avató Kópházán

Szent István Királyunk Napja előtt, aligha lehetne méltóbb ünnepi eseményt elképzelni egy, a közösséget szolgáló létesítmény átadásánál – mondta el Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Kópháza díszpolgára.

Az egészségügyi alapellátás újrafogalmazása történt meg Kópházán az augusztus 19-én átadott egészségházzal. Az újabb fejlesztés, amely mind Kópháza településére, mind annak mikro körzetére pozitív hatással lesz. Az egészségügyi alapellátás javítása érdekében „Mikro Egészségház Modell kialakítására" pályázott és nyert Kópháza, és valósította meg az egészségház felújítását - írja a sopron.hu.

A projekt és az egészségügyi ágazat célja is az alapellátás újrafogalmazása volt Kópháza település és mikro körzetében, ahol az ellátottak száma jelenleg 2734 fő, az érintett lakosságszám pedig 3532 fő. Fontos célkitűzés valósult meg ezzel: a térségünkben is az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, a kópházi mikrotérség ellátásának biztosítása.Nemcsak az épület állagának felújítása történt meg, hanem annak teljes körű akadálymentesítésével mindenki számára hozzáférhető lett az intézmény. A berendezések és orvosi műszerek beszerzésével az ellátás a mai kornak megfelelő és az informatikai fejlesztésekkel egy modern info-kommunikációs rendszerbe való kapcsolódásnak sincs már akadálya.

Az épület talajnedvesség elleni szigetelés hiánya, a homlokzati vakolat hiányosságai, a rossz hőszigetelés, az épület padozatának elavultsága alkalmatlanná tették az épületben a kellemes környezet biztosítását. A meglévő ingatlan infrastruktúrájának korszerűsítése azonban vonzóvá és költséghatékonyabbá teszi az épületet. Így az alapellátás – háziorvos szolgálat – minősége is javul és a kapcsolódó védőnő szolgálat is fejlődik.

A teljes írás>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent István-ünnepe Sopronban - fotók

Ünnepi szentmisével, kenyér- és boráldással, ünnepi beszéddel, koszorúzással, kenyér- és… Tovább olvasom