Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Egészséges a diáklány

Hazamehetett a soproni kórházból az a 14 éves tanuló, aki az újinfluenza-vakcina felvétele után került az intézménybe, mivel végtagzsibbadásra, rosszullétre panaszkodott.

Kiderült, nincs ok-okozati összefüggés az oltás és a tünetek között.

Lezárult a vizsgálat, a kislány leletei negatívak. Egészséges, sem a gyermekgyógyász, sem az ideggyógyász nem állapított meg elváltozást, és a laboreredmények sem mutattak semmi kórosat, így a gyereket hazaengedtük. Az sem állapítható meg, hogy a H1N1 elleni vakcina okozta a szokatlan tüneteket. Az oltás és a heves reakció között nincs ok-okozati összefüggés – tudta meg portálunk dr. Korányi Lászlótól, az Erzsébet-kórház főorvosától.


Mellékhatások

Eddig országosan 40 körüli jelzés érkezett H1N1-oltás utáni mellékhatásról, lázról, izomfájdalomról, zavarodottságról, nyelés- és beszédzavarról, torokfájásról, allergiás tünetekről, hányingerről, hányásról, hasmenésről. Az oltás mellékhatása lehet – a betegtájékoztató alapján – bőrpír, fáradtságérzet, az oltott kar zsibbadása, verítékezés, fennálló ekcéma súlyosbodása. A tünetek 1–2 nap után elmúlnak.

Olvasóink írták

 • 4. pancser 2009. november 15. 00:05
  „Nobo! Itt valami nagy disznóság rejlik. Lengyelország teljes mértékben elfogadta azokat érveket, hogy ennyi idő alatt nem lehet hatékony és ami a fő, biztonságos vakcinát előállítani. A legsúlyosabb mellékhatások nem napok, hanem két hónap múlva jelentkeznek. Sem az állatkísérletek, sem az emberi tesztelés nem valósítható meg ilyen rövid idő alatt mint ahogy náliunk megtették. Nem oltatni, nem oltatni........ NoBo aggódom érted, komolyan!”
 • 3. dzsi 2009. november 14. 19:47
  „http://neoltsal.blog.hu/2009/10/28/breaking_interju_jane_burgermeister_rel_video Az oltással kapcsolatban a valódi okát,meg a "miért"ebből az interjúból kiderül!!Szerintem ezt még sokan nem látták,ugyhogy érdemes megnézni mielőtt futnátok oltani!!!”
 • 2. NoBo 2009. november 13. 19:27
  „toretto még mindig beteg vagy”
 • 1. toretto99 2009. november 13. 16:13
  „Ennyit a WHO-rol meg az állítólagos mexikói v sertés ahogy a Eu nevezi influenzáról a teljes igazság és h mivel akarnak minket beoltani hát nem az állítólagos h1n1 vírus oltóanyagával az biztos ......

  Néhány nappal ezelőtt bejelentette a kormány"unk", hogy kb két hónap már múlva lesz vakcina Mon az a bizonyos "mexikói" avagy "sertés" avagy -az EU legújabb elnevezése szerint- "új influenza" virus ellen és azt is, hogy Magyarországon lesz először... Érdemes ehhez hasonlítani a mexikói kormány jelentését, amely szerint nem lesz vakcina kb hat hónap előtt. A Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) és az Egyesült Államok kormánya sem említenek olyan vakcinát amely négy vagy hat hónap előtt lenne készen. Tehát akkor mi az, amivel be akarjanak oltani minket pár hét múlva?

  Az is érdekes, hogy a Baxter gyógyszergyártó nyilatkozata szerint (nagyon büszke is erre) ő az egyetlen aki képes kb két hónap alatt előállítani egy vakcinát. Na de akkor miért nincs erről szó a WHO-nál vagy olyan különösen érintett kormányoknál, mint a mexikói vagy az amerikai? Nehezen képzelhető el, hogy amennyiben a Baxter vakcina két hónap múlva készen lesz, nem szól erről a WHO és nem érdekli ez sem a mexikói, sem az amerikai kormányt. Pedig a Baxter cég ráadásul egy amerikai cég...

  Azt ugye tudják, hogy a Baxter gyógyszergyártót olyan "hagyományos" influenza oltást szállított több európai kormánynak az idén amely "véletlenül" a H5N5 "madárinfluenza" virussal volt fertőzve? Néhány évvel ezelött ugyanez a cég olyan vérplazmát szállított a francia kormánynak amely az HIV virussal volt "véletlenül" fertőzve...

  Amennyiben valóban sokkal hamarabb kapná meg Magyarország a vakcinát az új virus ellen, mint bármelyik másik állam, tartok attól hogy valami nagyon nem tisztességes dolog lesz ebben a vakcinában. Kapásból két dolgot is el tudok képzelni:

  1. Amerikai kutatók szerint a jelenlegi "mexikói" virus azért nem terjed gyorsabban, mert nem a levegőben képes haladni ("airborne"), hanem csak a kicsiny nyálcseppekkel. Ugyanez a kutatók szerint elég lenne egy enyhe mutáció amely csupán néhány új aminosavat helyezne el a virus felszínén ahhoz, hogy a virus a levegőben tudjon terjedni. Nos mi van akkor, ha éppen ezeketaz aminosavakat lenne képes hozzáadni a virushoz az a csodavakcina amit állítólag a magyar ember akár két hónap múlva megkaphat miközben mindenki másnak legalább kétszer annyi időt kell még várni az oltásért?
  Ez a téma talán megérne egy külön cikket , mert attól tartok hogy valami nagyon csúnya dolog készül a magyarok számára az "új világrend" boszorkány konyhájában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznos információk a túléléshez

A kis- és középvállalkozások hatékony működéséhez kaptak hasznos információkat a résztvevők… Tovább olvasom