Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Egész napos program a napközi áráért

Augusztus közepéig várja a jelentkezőket a Lackner Kristóf Általános Iskola napközis tábora. A szervezők fogadnak minden általános iskolás gyermeket, akik hasznosan és vidáman szeretnék tölteni a nyarat.

A június harmadik hetében indult tábort az önkormányzat finanszírozza, így a szülők költsége a napi háromszori étkeztetésre korlátozódik. A programok ugyan reggel 8 órától kezdődnek, de az iskola kapui már 7-től nyitva állnak a korábban érkezők előtt. A foglalkozások mindennap 4 óráig tartanak.

A táborozók a Fő téren megnézték a városházát és a Tűztornyot is. Fotók: Magasi
A táborozók a Fő téren megnézték a városházát és a Tűztornyot is. Fotók: Magasi


„Idén száz-száznegyven gyerek tölti nálunk a szünidőt. A nagy létszám miatt csoportokra osztottuk őket. Néhány felső tagozatosunk is van, de inkább az alsósok vannak többségben" – mondta Gősi Zoltánné turnusvezető.
Van, aki egy hétig látogatja a tábort, míg más egészen augusztusig él a lehetőséggel. Borbála és János testvérek, ők már a tábor kezdetétől mindennap részt vesznek a programokon. Mint mondják, nagyon élvezik az itt töltött időt, s a többi gyerekkel együtt leginkább a strandolást és a városnéző kisbuszt kedvelik.

Borbála és János a tábor minden percét élvezi.
Borbála és János a tábor minden percét élvezi.


Délelőtt az iskolán kívüli, délután pedig a benti foglalkozások kapnak szerepet. A nap első felében kirándulnak, várost néznek, uszodába mennek. Az úti célok között szerepel többek között a Tűztorony, a soproni meteorológiai állomás, a polgármesteri hivatal, valamint a tűzoltóság és a rendőrség épületének meglátogatása. Múzeumpedagógusi kísérettel a város múzeumait is meglátogathatják a csoportok.

– A gyerekek többnyire soproniak, mégis nagyon izgalmas nekik újra felfedezni, más szemszögből látni a város nevezetességeit – mondta a turnusvezető. A Bécsi-dombon számháborúkat szerveznek és az iskola a Csemete Bábszínházzal is megállapodott, heti egy alkalommal szórakoztató műsort adnak a Gyermek- és Ifjúsági Központban.


Az ebéd utáni pihenőt szabadidős programok követik az iskola épületében vagy a közeli játszótereken. Kézműves-foglalkozásra is van lehetőség, a gyerekek elkészült műveit hétvégente kiállítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új dékán az egyetemen

Dr. Fábián Attila egyetemi docens személyében új dékán állt munkába az NYME Közgazdaság-tudományi Karának élén. Tovább olvasom