Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Egész Lövőt megrendítette Bence halálos balesete

Lövő - A 16 éves Schmuck Bence halálos kerékpárbalesetet szenvedett hétfő este Lövőn. Autóbusz ütötte el a fiút. A falu lakóit is megrendítette a tragédia.
Gyász telepedett Lövőn az egyik épülő házra: a háromgyermekes Schmuck család legidősebb sarja tragikus körülmények között lelte halálát. Autóbusz ütötte el a kerékpáros fiút.


Lekéste a buszt

– Bence az egyik soproni barátját látogatta meg. Lekéste a Sopronból este fél 9-kor induló buszt, ezért csak a későbbivel, a fél 10-essel indult hazafelé. Amikor a lövői vasútállomáson hagyott biciklijére pattant, hogy mielőbb hazaérjen, valószínűleg nem figyelt, s nem adott elsőbbséget a kikanyarodó busznak, amely elütötte. A mentőben halt meg, olyan súlyos sérüléseket szenvedett – mondja elcsukló hangon az édesapa, Schmuck Tamás.

– Bence asztalosnak tanult a soproni Handler-szakközépiskolában – folytatta. – Augusztus óta építkezünk, bővítjük a házat, s örült, hogy az eddig tanultakat idehaza is kamatoztathatta. Szorgalmas fiú volt, még tegnapelőtt is segített a munkákban.

Schmuck Bencének (jobbról a második) mindene volt a gitár, édesanyjának is írt dalt születésnapjára.

Halottak napja előtt...

– Soha, de soha nem hittem volna, hogy valaha is nekünk, szülőknek kell eltemetnünk az egyik gyermekünket, éppen halottak napja előtt – csillant könny az édesanya szemében. – Nagyon szeretett gitározni, az akusztikus hangszert egyik születésnapjára kapta. Iskolatársaival együttest is alapított, többször fel is léptek. Karácsonyra basszusgitárt kért. Érzékeny lelkű fiú volt, a születésnapomra saját maga írt dallal lepett meg. Fiainkkal, a tizenöt éves Mátéval és a tizenegy esztendős Domonkossal nehezen fogjuk feldolgozni ezt a tragédiát...


Megrendült falubeliek

Lövő lakóit is megrendítette a halálos kimenetelű baleset.
– Segítőkész és udvarias fiúnak ismertük Bencét, szörnyű rágondolni, hogy soha többé nem láthatjuk – fogalmazott a Kisalföldnek megrendülten Galavics Péterné.
Megrendült falubeliek. Fotó: Gosztonyi Miklós

– A fiammal együtt járt óvodába és általános iskolába. Illedelmes, segítőkész gyermek volt, megőrizzük emlékezetünkben – tette hozzá Udvardiné Kinga.

– Együtt szoktunk focizni, jól ki lehetett vele jönni – mondta kerékpárjára támaszkodva a 17 éves Gergely és a 14 éves Péter. – Balesete arra int, hogy még óvatosabban közlekedjünk. Egy pillanat alatt megtörténhet a baj.


Keresik az okot

A Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán megtudtuk, Bence feltehetően figyelmen kívül hagyta az elsőbbség megadására felszólító jelzőtábla utasítását, emiatt következhetett be a tragédia. A kapitányság illetékességi területén idén harminc esetben történt sérüléssel járó kerékpáros-baleset.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. valakiii 2008. október 29. 12:08
  „ma 1 éve......iszonyúan hiányzol Schmucki :(((( Szeretünk”
 • 75. dombi 2008. július 25. 10:45
  „ma lennél 17 éves!!nagyon hiányzol mindenkinek és boldog szülinapot.”
 • 74. K... 2008. július 19. 19:56
  „Rengetegen szerették....Dombika,nekünk is nagyon hiányzik...még mindig....és nem kárpótolja őt senki....okt.29...amire mindig emlékezni fogunk...hiányzol Schmucki :(”
 • 73. pumi 2008. június 26. 09:34
  „Én csak most látom hogy mennyien szerették bencét és hogy mindenkinek nagyon sokat segített.Azon a napon mikor eltávozott akkor együtt töltöttük ez egyész délelőtött sokat dolgoztunk.”
 • 72. pumi 2008. június 25. 13:54
  „Hiányzol bátyó!!!Nélüled az élet egy nagy rakás szar.Már hiányoznak a beszólásaid,a sunyi röhögésed,a vicceid,a humorord,már nem harcolunk,nem öljük egymást a számcsóért se.”
 • 71. schmuck domonkos 2008. június 25. 13:46
  „Sajnálom Gosztonyi Miklós de akkor voltam 10 éves és ebben tévedett,és nem biztos hogy több bizonyos dolgot tudnia kéne mindenkinek.És nem tudok mit csiáni már...”
 • 70. kitti? 2008. április 02. 22:19
  „5 hónapja.....és még mindig ugyanúgy fáj...hiányzol nagyon :´((((”
 • 69. kriszti ? 2008. március 08. 14:55
  „´ még mindig hiányzoL, minden nap gondoLok rád. ´”
 • 68. Barbus 2008. február 17. 19:48
  „Nagyon-nagyon HiÁnYzOl!!!!!”
 • 67. kriszti ? 2008. január 28. 15:02
  „hiányzol :´(”
 • 66. AmandA 2008. január 08. 08:31
  „Én csak most jöttem rá, hogy milyen rossz is így a hétköznapokban h nincs velünk. Szerencsére Edina is összeszedte magát aminek nagyon örülök. Azt mondja h ő már túl lépett rajta de én tudom h belül még mindig Bencét siratja, mert ő nem, olyan akit csak úgy el lehetne felejteni. Én nagyon szerettem Bencét mert rengeteg mindent megbeszéltünk és meg is értett. Védett apukámtól és vigyázott rám.
  Soha nem felejtelek el.
  Isten nyugosztaljon!”
 • 65. Kitti 2008. január 05. 21:49
  „HIÁNYZOOOOOLLL!!!!!”
 • 64. VIKI 2007. december 29. 13:53
  „hiányzol SCHMUKICAAAA !!!”
 • 63. KáCy 2007. december 02. 10:56
  „Én nem ismertem bencét! De részvétem Edinának! És Bence családjának!!:(”
 • 62. Rozika 2007. november 28. 07:21
  „A családnak részvétem és persze Edinának is”
 • 61. Kitti 2007. november 08. 17:40
  „Nekem Bence ovis társam,6 évig o.társam,és 8 évig táncpartnerem volt...és most nagyon hiányzik!! Őszinte részvétem a családjának,és neked,Edina!
  "Lelkünkből szól ez a dal,örökre velünk maradsz,őrizzük mosolyodat..." Bár sosem látunk többé, sosem nevetünk már együtt,soha felejtünk el! Hiányzol nagyon! Nyugodj békében!”
 • 60. KisMareek 2007. november 07. 16:31
  „Nagyon rossz hallani, hogy egy olyan ember ment el az közülünk akit szinte mindennap láttam, és hogy ilyen fiatalon távozott el.
  Őszinte részvétem a Családnak és Edinának!”
 • 59. Kocz´laaa 2007. november 07. 15:22
  „A temetésen akárhogyan is, de résztveszek. Hiányzol Schmuck! Soha nem felejtünk el és a szívünkben tovább élsz! Emlékezni csak a jóra fogunk a rosszat (nem is volt) elfelejtjük. Milyen jó lenne, ha még mindig itt lennél, beszélnél, nevetnél. És vigyáznál ránk!

  MÉG EGYSZER IS ISTEN NYUGOSZTALJON SCHMUCK!!!”
 • 58. Alexandra 2007. november 06. 13:55
  „Őszinte részvétem a családnak és minden közeli ismerősnek.
  Egy Handleros lány..”
 • 57. Bea 2007. november 03. 18:19
  „Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy a lányommal átvészeljük ezt az időszakot. Azt a leírhatatlan fájdalmat, amit Bence elvesztése miatt érzünk. Hiába próbálok mindent megtenni, nekem egyedül nem megy.
  Köszönöm Bence családjának, Edina és Bence barátainak és ismerőseinek az együttérzését, szeretetét és segítségét.
  Őszinte részvétem a családnak és mindent köszönök nekik.

  Edina anyukája”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perek ingatlaneladások miatt futószalagon

Győr-Sopron - A megyei bíróságon újabb soproni ügy tárgyalására került sor kedden délelőtt. Ezúttal… Tovább olvasom