Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Egerek és emberek: benéztünk a próbára - fotó

A Soproni Petőfi Színházban, a szombati premier előtt a sajtó munkatársai is megtekinthették az Egerek és emberek színmű próbáját. A darabot Pataki András rendezte.

John Steinbeck Nobel-díjas amerikai regényíró 1937-ben írta meg az "Egerek és emberek" című kisregényét, amelyet később színpadra és filmre is adaptált. A soproni közönség október 6-án láthatja először a színművet, amelyet Fazekas István (Jászai-díjas) fordította és alkalmazta színpadra.

Egerek és emberek - próba. Fotó: Magasi
Az egyik főszerepet Tóth Tibor Jászai-díjas színművész alakítja. – Pataki András főrendező kért fel e karakter megelevenítésére. Nagy örömmel jöttem Sopronba – nyilatkozta a Kisalföldnek a színművész, aki a komáromi Jókai Színház igazgatója. – Nagyon emberi, megható és elgondolkodtató a történet, ráadásul időszerű is, hiszen egyre többen élnek máról holnapra, egyre nagyobb kiszolgáltatottságban.

A másik főszerepet – a fizikailag bivalyerős, de egy ötéves gyermek szellemi színvonalával megáldott Lennie alakját – Horváth László, a győri Forrás Színház egyik alapító tagja állítja a soproni színpadra. – A középiskolában cselgáncsoztam, s ebben a szerepben látványosan kamatoztathatom fizikai erőmet – szólt szelíden a színművész.

– Ugyanakkor a félnótás Lennie látszólag egyszerű, de valójában igen összetett figurájának életre keltése rendkívül nagy odafigyelést kíván, hogy minden pillanatban Lennie legyek. Ilyen karaktert most játszom először...

A soproni színház vezetése kedves gesztussal is él: a 2012/2013-as szezon premierjeinek közönségét egy-egy pohár borral fogadják soproni borászok és pincészetek felajánlásainak jóvoltából.

A főbb szerepekben Tóth Tibor (Jászai-díjas), a szlovákiai komáromi (Komarno), Jókai-színház vezetője, Kovács Frigyes (Jászai-díjas), Horváth László, Sárdy Zoltán, Papp Attila, Molnár Anikó, Savanyu Gergely, Czár László. A darabot Pataki András, színi igazgató rendezte.

Az Egerek és emberek érdekessége, hogy az egyik szereplő Bori, a puli-pumi kutyának ez lesz az első színpadi fellépése. Igaz, 2010-ben már szerepelt egy filmben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik szerint radikális változás kell

Gőbl György, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje is a változtatás szükségességét… Tovább olvasom