Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Edzőtábor fiatal lovasoknak

A Nagycenk és Hidegség között lévő Ilona-majorban aktív lovas élet folyik.
A Horváth-Lukács Lovas Club által elnyert európai uniós pályázat jóvoltából a három legismertebb lovas szakág, a díjlovaglás, a díjugratás és a military neves képviselői tartanak edzőtáborokat az egykori Széchenyi-majorban Nagycenk közelében. A hétvégén volt az első alkalom, melyen a régió huszonöt ígéretes fiatalja ingyen vehetett részt az edzéseken.

– A pályázattal az volt a célunk, hogy „feltérképezzük" a Nyugat-Dunántúl lovasait és fejlesszük a tehetségeket – mondja Horváth László, az Ilona-majorban működő klub vezetője, a Magyar Lovas Szövetség díjlovas szakbizottságának elnökségi tagja. – A fiatalok ingyen kerülhetnek olyan edzők közelébe, akik egyébként talán elérhetetlenek lennének a számukra.

A díjlovasokat Arthur Kottas Heldenberg, a bécsi spanyol lovasiskola kiképzője tanította a hétvégén. A következő alkalommal Karsten Huck, olimpiai bronzérmes, német szövetségi mesteredző, majd Kai Rüder, a német olimpiai military-válogatott mesteredzője jön Ilona-majorba.
Az edzőtáborokhoz minden alkalommal egy-egy nemzetközi konferencia is társul a szakmai párbeszéd előmozdítására. A lovas klub szeretne mindhárom szakágban regionális kupákat lebonyolítani, ennek érdekében egy akadálypark és egy tereppálya építése is megvalósul majd a pályázat segítségével.

– Fontosnak érezzük a határon átnyúló együttműködések kihasználását is, ezért célunk a régió határ menti települései közti kapcsolatok kialakítása – mondja Horváth László. – Pannon Patkó Egyesülés néven létre kívánunk hozni egy szervezetet, amely összefogná a miénkhez hasonló lovas egyesületeket céljaink hatékonyabb megvalósítása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltűnő kitűzőt viselnének

A vakok és gyengénlátók soproni egyesülete kitűzővel szeretné felhívni a figyelmet segítendő… Tovább olvasom