Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Édesanyja irányította a pályára

Sopron–Iván - Pál László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. iváni erdészetének munkatársa két éven keresztül büszkén viselheti az Év erdésze kitüntető címet.
A tizenkilenc magyar erdőgazdaság legjobb erdészei számára 2002 óta kétévente rendeznek szakmai versenyt. Aki nyer, az két esztendőn keresztül az Év erdésze cím birtokosa. Idén először vett részt a megmérettetésen a soproni Taeg Zrt. delegáltja – s máris megnyerte a versenyt.

– A vezérigazgató jelölt ki a részvételre, örömmel vállaltam – mondta el a Kisalföldnek Pál László. – A verseny két napon át tartott, elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani.

A fafelismeréstől a gyérítésjelölésen át a választékolásig sokféle szakmai kérdésre kellett választ adni, és a növény-, illetve állattani felkészültség is jól jött.

Pál László két esztendőn keresztül birtokolhatja az Év erdésze kitüntető címet. Fotó: Magasi
Pál László két esztendőn keresztül birtokolhatja az Év erdésze kitüntető címet. Fotó: Magasi

A tizenkilenc erdész közül végül a 31 éves Pál László bizonyult a legfelkészültebbnek. A fiatal erdész több tapasztalt kollégát utasított maga mögé. Vetélytársai nyilván nem, soproni és iváni kollégái viszont melegen gratuláltak a sikerhez.

Az Év erdésze elárulta, nagyon szereti a munkáját, amit tulajdonképpen édesanyjának köszönhet. – Anyukám szerette volna, ha egyetlen fia felnőtt korában is a közelében marad, s mivel Ivánban éltünk, kitalálta, legjobb lesz, ha erdész leszek, hiszen így diplomával is a faluban maradhatok. Már egészen kis koromtól kezdve járta velem az erdőt, igyekezett minden módon felkelteni az érdeklődésemet. Tökéletesen sikerült a terve; imádom a természetet, és diplomásként Ivánban dolgozom, az ő közelében. Mindezt nemrég árulta el nekem, bevallom, meglepett, de cseppet sem bánom, hogy sikerült a terve...

Pál Lászlót tegnap Mátrafüreden ünnepelte az erdészszakma, az ottani szakközépiskola dicsőségfalára ugyanis ünnepélyes külsőségek között helyezték fel a soproni szakember fotóját is.

Olvasóink írták

  • 2. Rambo 2008. november 08. 18:42
    „Ordas,barátom:GRATULÁLOK!!!!!”
  • 1. Párizs Gábor 2008. november 08. 14:27
    „Gratulálok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél a vidéki települések fejlesztése

Alpokalja–Ikvamente - Az Alpokalja–Ikvamente LEADER Egyesület a pályázati lehetőségekről… Tovább olvasom