Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Édes kötelék – generációk egymásért

A generációk közötti kapcsolatok erősítését, a család fontosságát népszerűsíti az az áprilisi alapítványi rendezvény, amire máris készülhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

Édes kötelék- generációk egymásért címmel, a generációk közötti kapcsolatok erősítése érdekében szervez családi napot április 28-án, a „generációk közötti szolidaritás" európai napjára is emlékezve a soproni Mentőöv Alapítvány.

A VasVilla aulájában és termeiben délelőtt olyan előadásokra várják a felnőtteket, amik a családi kapcsolatok elmélyítésében segítenek, életkori sajátosságokról szólnak, vagy a konfliktusokat segítenek megoldani. Míg a felnőttek a neves előadókat hallgatják, a gyerekek a játszószobákban kaphatnak élményeket, s persze felügyeletet.

Délután családi vetélkedőre várják az érdeklődőket, amelynek során tréfás feladatokat kell megoldani. Ki tud gyorsabban gombot varrni, csavart csavarni vagy éppen receptet válogatni? Azok a családok, akik több generációval vesznek részt a versengésben plusz pontokat kapnak, így több esélyük lesz az értékes díjak elnyerésére. (Akiknél a nagyszülők távol élnek, nyugodtan elhozhatják a szomszéd nénit, bácsit is!)

Plusz pontokat szerezhetnek azok a gyerekek is, akik április 10-ig egy választott pályázattal előre benevezik családjukat a versenyre. (Postacím: Mentőöv Alapítvány, Sopron, Zrínyi utca 48.) Nevezni lehet fotóval: az élelmes lesifotós gyerekek pillanatképet küldhetnek családjuk legvidámabb perceiről.

Életem főszereplői címmel az ügyesen fogalmazó gyerekek verset vagy elbeszélést küldhetnek, vagy összegyűjthetik anya és apa intelmeinek gyöngyszemeit, illetve nagypapák és nagymamák ma is kincset érő tippjeit gyűjthetik össze. A legsikerültebb nevezéseket a program során be is mutatják a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan: Álló autónak ütközött egy kerékpáros Ágfalván

Információink szerint súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett az a kerékpáros, aki egy álló… Tovább olvasom