Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Edényeket kínáltak neki, de milliókat loptak el egy idős soproni férfitől

Igencsak sokba került egy 86 éves soproni férfinak az az edénykészlet, amit utazó árus sózott rá csütörtökön.
– Becsengetett hozzám egy magas, bajszos ember, mondván, edénykészletet árul. Valójában nem akartam beengedni, de ő egyszerűen beviharzott a lakásba. Töröknek mondta magát, s csodálkoztam, milyen jól beszél magyarul – mesélte okulásul történetét a nyugdíjas.

– A konyhában kérés nélkül kipakolta a dolgokat, dicsérte az árut, s mondta, mindössze kétszázezer forintba kerül. Mondtam, nem. Végül már nagyon fárasztott a lehengerlő stílusa, gondoltam, adok valamennyit érte, csak menjen már útjára.Amikor a szobában kivettem a megtakarított pénzemből, hiába hajtottam be az ajtót, az árus háromszor is bekukucskált. Végül kikapta a kezemből a hetvenezer forintot, s mondta, a készlethez jár egy ingyen tévé is. Elviharzott, majd hozott egy ugyanolyan készletet. De akkor már kint voltam a bejárati kapunál, ő meg felszaladt a lépcsőn a lakásba.

Nehezen mozgok, mire felértem, ő már futott is az utcára. Rosszat sejtve azonnal megnéztem a megtakarításomat, amelynek hűlt helye volt. Ahogy csak bírtam, siettem ki az utcára, s kiabáltam, kifosztottak. De akkorra az árus már árkon-bokron túl volt.

Az idős úr haladéktalanul értesítette a rendőrséget. – A csütörtöki bejelentést követően széles körű adatgyűjtésbe kezdtünk – közölte Aranyos Gábor alezredes, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Találtunk is egy olyan szemtanút, aki felírta az autó rendszámát, amellyel közlekedett a neki gyanúsnak talált edényárus.

A rendszám alapján beazonosítottuk a kocsit, amit egy balatoni autókölcsönzőtől bérelték. Értesítettük a történtekről a területileg illetékes nyomozókat, valamint az autókölcsönző tulajdonosát. Így, amikor csütörtökön este visszavitték a bérelt autót, rendőrök fogadták a gyanúsítottat, s azt a társaságot, amely márkás gépkocsikkal kísérte a bérelt Ford sofőrjét.

Az autóban meg is találták a négymillió forint nagy részét, csak százezer forint hiányzott belőle. A gyanúsított elképesztő mesével hozakodott elő a rendőröknek. Azzal magyarázta a nála lévő milliókat, hogy a soproni bácsi önszántából adta neki a pénzt. S bár ő sokallotta ezt az összeget, olyan kedves volt az idős úr, hogy nem akarta megsérteni a visszautasítással.

– A 38 éves, román állampolgárságú gyanúsítottat még csütörtökön éjjel Sopronba hoztuk és őrizetbe vettük. Kifosztás bűntette miatt indítottunk ellene büntetőeljárást – vette át a szót dr. Nagy István, a nyomozó alosztály vezetője. Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, legyenek óvatosak, idegeneket ne engedjenek be a lakásukba. Még azzal az indokkal érkezőket sem, akik azt mondják, a közművektől, vagy az önkormányzattól jöttek, s pénzvisszatérítést hoztak, mert ez nem lehetséges.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindeközben Sopronban - Kedden indul a 23. VOLT Fesztivál

A Lővér kempingben a két egymással szembe fordított nagyszínpadon is - a külföldi sztárok mellett -… Tovább olvasom