Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Edényeket kínáltak neki, de milliókat loptak el egy idős soproni férfitől

Igencsak sokba került egy 86 éves soproni férfinak az az edénykészlet, amit utazó árus sózott rá csütörtökön.
– Becsengetett hozzám egy magas, bajszos ember, mondván, edénykészletet árul. Valójában nem akartam beengedni, de ő egyszerűen beviharzott a lakásba. Töröknek mondta magát, s csodálkoztam, milyen jól beszél magyarul – mesélte okulásul történetét a nyugdíjas.

– A konyhában kérés nélkül kipakolta a dolgokat, dicsérte az árut, s mondta, mindössze kétszázezer forintba kerül. Mondtam, nem. Végül már nagyon fárasztott a lehengerlő stílusa, gondoltam, adok valamennyit érte, csak menjen már útjára.Amikor a szobában kivettem a megtakarított pénzemből, hiába hajtottam be az ajtót, az árus háromszor is bekukucskált. Végül kikapta a kezemből a hetvenezer forintot, s mondta, a készlethez jár egy ingyen tévé is. Elviharzott, majd hozott egy ugyanolyan készletet. De akkor már kint voltam a bejárati kapunál, ő meg felszaladt a lépcsőn a lakásba.

Nehezen mozgok, mire felértem, ő már futott is az utcára. Rosszat sejtve azonnal megnéztem a megtakarításomat, amelynek hűlt helye volt. Ahogy csak bírtam, siettem ki az utcára, s kiabáltam, kifosztottak. De akkorra az árus már árkon-bokron túl volt.

Az idős úr haladéktalanul értesítette a rendőrséget. – A csütörtöki bejelentést követően széles körű adatgyűjtésbe kezdtünk – közölte Aranyos Gábor alezredes, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Találtunk is egy olyan szemtanút, aki felírta az autó rendszámát, amellyel közlekedett a neki gyanúsnak talált edényárus.

A rendszám alapján beazonosítottuk a kocsit, amit egy balatoni autókölcsönzőtől bérelték. Értesítettük a történtekről a területileg illetékes nyomozókat, valamint az autókölcsönző tulajdonosát. Így, amikor csütörtökön este visszavitték a bérelt autót, rendőrök fogadták a gyanúsítottat, s azt a társaságot, amely márkás gépkocsikkal kísérte a bérelt Ford sofőrjét.

Az autóban meg is találták a négymillió forint nagy részét, csak százezer forint hiányzott belőle. A gyanúsított elképesztő mesével hozakodott elő a rendőröknek. Azzal magyarázta a nála lévő milliókat, hogy a soproni bácsi önszántából adta neki a pénzt. S bár ő sokallotta ezt az összeget, olyan kedves volt az idős úr, hogy nem akarta megsérteni a visszautasítással.

– A 38 éves, román állampolgárságú gyanúsítottat még csütörtökön éjjel Sopronba hoztuk és őrizetbe vettük. Kifosztás bűntette miatt indítottunk ellene büntetőeljárást – vette át a szót dr. Nagy István, a nyomozó alosztály vezetője. Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, legyenek óvatosak, idegeneket ne engedjenek be a lakásukba. Még azzal az indokkal érkezőket sem, akik azt mondják, a közművektől, vagy az önkormányzattól jöttek, s pénzvisszatérítést hoztak, mert ez nem lehetséges.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindeközben Sopronban - Kedden indul a 23. VOLT Fesztivál

A Lővér kempingben a két egymással szembe fordított nagyszínpadon is - a külföldi sztárok mellett -… Tovább olvasom