Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Eddig kettő-null a vállalkozó javára

Sopron - Az István bíró utcai ingatlan értékesítése kapcsán a feltűnő értékaránytalanság miatt indított perét elvesztette az önkormányzat. Első fokon a bíróság a vállalkozónak adott igazat. Korábban jogerősen már kimondták: érvényes volt az adásvétel.
Sopron önkormányzata még 2007-ben bíróságon támadta meg azt a szerződést, amelyet az előző önkormányzati vezetés több sikertelen eladási kísérlet után az évek óta üresen álló István bíró utcai volt óvodaépület értékesítésére kötött a Szakács & Szakács Kft.-vel. Az új városvezetés szerint az ingatlan értékesítésére a vagyonrendeletben írt szabályokkal ellentétben nem versenyeztetési eljárás alapján került sor, illetve az értékesítés tárgyában nem a közgyűlés döntött. A későbbiekben a város által megbízott ügyvéd azzal egészítette ki a keresetét, hogy a szerződés szerinte létre sem jött, mivel az értékesítés tárgyában a polgármester járt el.

Az új önkormányzat azt is kifogásolta, hogy az ingatlant elődje nem a magasabb áron adta el.

A két éve húzódó perben mind az elsőfokú, mind a másodfokú bíróság az alperesek álláspontját fogadta el, az önkormányzat keresetét az ítélőtábla jogerős részítéletével elutasította- számoltunk be az esetről. De márciusban folytatódott a per feltűnő értékaránytalanság megállapítása miatt, s a győri megyei bíróság első fokon az alperes igazát mondta ki.

– Az önkormányzat szerint az előző városvezetés feltűnően olcsón adta el az ingatlant. Akkor két becslés alapján 35 millió volt a vételár, a később felkért szakértő szerint 56 milliót ér az ingatlan. Miközben a tulajdonosokat felszólította az önkormányzat, hogy életveszély-elhárítás címén végezzenek el különböző munkálatokat húszmilliós nagyságrendben az épületen – magyarázza az előzményeket dr. Szalma Miklós ügyvéd, a Szakács & Szakács Kft. jogi képviselője.

Dr. Bártfai Beatrix, az önkormányzat nevében eljáró jogász mindezt így kommentálta: – A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ismét a mélygarázsügyhöz hasonlóan egy teljesen megalapozatlan és jogsértő ítéletet hozott. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az ingatlan tényleges értékének megállapításához a bíróság a perben megtagadta a független igazságügyi szakértő kirendelését. Sajnálatos, hogy ezek a döntések megismétlődnek a megyei bíróságokon. Bízunk abban, hogy a fellebbviteli bíróságok a jogsértő helyzetet korrigálni fogják, mint ahogy azt tették a mélygarázsperben is.

Szakács László vállalkozó a Kisalföldnek korábban elmondta, az egykori óvodából egészségügyi centrumot alakítanak ki, reményeik szerint nemcsak megújul, meg is szépül a régi épület.

Olvasóink írták

 • 4. taimagic 2009. április 29. 09:29
  „Fontos az igazság, s ha valaki hibát követett el, vonják felelősségre. A baj az, hogy ezekkel az erőlködésekkel a mostani városvezetés elveszti minden presztizsét.
  1., vagy a bíróság a hibás és azt teszik amit fentről mondanak (ne feledjük nálunk még a komcsi jogrendszer a mérvadó, nem a nyugati)
  2., ha a városvezetés képtelen normálisan intézni a jogi dolgokat, akkor vagy jogászt vagy városvezetést kell(ene) cserélni”
 • 3. adlerzsigabá 2009. április 28. 16:01
  „Hoppá....
  mézgaaladár! Ugyan már! Intel legfeljebb a google-ból tudhatja......
  HHa a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. (gaffiti) Hoppá...”
 • 2. mézgaaladár 2009. április 27. 20:35
  „Hoppá, még nincs vége. Nem meglepő. Na és megint a bíróság... Nem az az érdekes kinek van igaza, hanem mi az igazság. Ancsel Éva után szabadon. Ha tudod ki volt ő.”
 • 1. Intel 2009. április 24. 20:13
  „Hoppá....

  Mennyibe került ez a városnak?
  Csőd közeli állapotban is telik ilyenre....
  Közbe rengeteg intézmény alig tud már létezni....

  Hoppááá...
  Nem meglepő!
  Na és megint a bíróság....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maraton a drogmentes Magyarországért

Sopron - Idén is megrendezik a Drogmentes Magyarországért Maratont. A soproni program vasárnap… Tovább olvasom