Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Ecsetet ragadhatnak a művészetkedvelők

Sopron - A tízesztendős Alpok Képzőművészeti Kör tagjai szabadtéri kiállításra várták az érdeklődőket Sopron belvárosában.

A kétnaposra tervezett tárlatot azonban csak vasárnap tarthatták meg, szombaton a hirtelen jött zivatar miatt ki sem pakolhatták az alkotásokat. 

Vasárnap viszont a Fő téren, a Mária-szobornál várták az érdeklődőket, az Orsolya téren pedig nemcsak a tárlatot tekinthették meg a művészetkedvelők, hanem akár az ecsetet is megragadhatták.

– A szabadtéri kiállítás ötletét az adta, hogy szerettük volna azokon a helyszíneken megmutatni a képeinket, ahol azok készültek. Így a nézelődők összehasonlíthatják a valóságot és azt, amit a művész papírra, vászonra vetett. Először 1999-ben Ágfalván tartottunk utcai tárlatot, 2000 óta ezt Sopronban tesszük. A legnagyobb örömünkre a belvárosban sétálók mindig megtekintik a műveket, elbeszélgetnek az alkotókkal, s szívesen megpróbálkoznak a festéssel is – mondta Rozmán Zoltán szervező, az egyesület elnöke.

A nézelődők összehasonlíthatják a valóságot és azt, amit a művész a papírra, vászonra vetett.
A nézelődők összehasonlíthatják a valóságot és azt, amit a művész a papírra, vászonra vetett.

A jelenleg 31 tagot számláló képzőművészeti egyesület nyitott, szívesen fogad új jelentkezőket, a felvételről közösen döntenek. Összejöveteleiken rajzolnak, festenek, egymást oktatják, s mindig az tart előadást a társainak, aki egy-egy technika szakavatottabb ismerője a többinél. A rossz időjárás miatt elmaradt szombati szabadtéri kiállítás helyett a következő szombaton várják a fenti helyszíneken újra az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megválasztották Fertő-tó szépét! Sok-sok fotóval!

Szombaton a közel száz jelentkezőből 30 lány maradt a középdöntőben, 20 pedig a döntőbe jutott a… Tovább olvasom