Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Ebben az országban hasznosítsák magukat

Az új felfedezések versenyelőnyt teremtenek; ez pedig olyan plusz, amire rendkívül nagy szüksége van az országnak a mostani nehéz helyzetben – hangoztatta Nagy Anna kormányszóvivő a Magyar Kémikusok Egyesülete első nemzeti konferenciájának vasárnapi soproni megnyitóján.


A versenyelőny fejlődő vállalkozásokat jelent, a fejlődő vállalkozások pedig új munkahelyeket – tette hozzá, utóbbi fontosságát húzva alá egy olyan országban, ahol az aktív korú népesség alig fele dolgozik. Mint mondta, a versenyelőny kiaknázására bátorító környezetre van szükség, ezt az állam tudja biztosítani.

Ide sorolta, hogy már megkezdődött a kutatás-fejlesztés adókedvezményeinek újragondolása, aminek ősszel várhatóan már kézzelfogható eredménye lesz. Ebben a rendszerben egyértelmű és átlátható szabályozás teszi egységessé a kutatás-fejlesztés támogatását, valamint nagyobb esélyt kapnak a kisebb cégek és a fiatal vállalkozók, de változtatni kíván a kormányzat a műszaki és természettudományos képzésben résztvevők „elkeserítően alacsony arányán" is.

A kormányszóvivő szólt arról is: esélyt kell teremteni arra, hogy azok az eredmények, amelyek Magyarországon születnek, „később is itthon maradhassanak, ebben az országban hasznosulhassanak". A Sopronban kezdődött tanácskozáson a tudományág minden szakterületét képviselő, összesen 450 szakember vesz részt.

Olvasóink írták

  • 1. pusz 2011. május 23. 15:37
    „Vajon a "természettudományos szakterületnek mennyire alacsony megbecsülését" jelenti,hogy (az egyébként nagyra becsült)szóvívő hozza a megbecsülés üzenetét,és nem egy némileg kompetensebb szakember?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron Szépe 2011- Harangozó Ágnes a felnőtt királynő - galéria

A Sopron Szépe 2011 Felnőtt mezőny legszebb versenyzője és a királynői cím viselője Harangozó Ágnes.… Tovább olvasom