Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Ebben a hónapban megalakulhat az új képviselő-testület

Nagycenk - Nagycenken vasárnap tartják meg az időközi önkormányzati választást. Az új képviselő-testület még ebben a hónapban megalakulhat.

Holnap már kampánycsend lesz Nagycenken, így a polgármester- és képviselőjelölteknek ma lesz az utolsó lehetőségük programjaik ismertetésére. A helybéliek szerint a mostani kampány „egy fokkal" csendesebb volt, mint a 2006-os.

Igaz, a személyeskedés most sem maradhatott el, de ez a nagycenkiek szerint még nem lépte át a sértő határt. A kiegyenlített erőviszonyok miatt a választás szorosnak ígérkezik. Senki sem bocsátkozik jóslásokba, hogy Bugledich Attila, Horváth László, Ivánkovics Ottó közül ki lesz az új polgármester. A nagycenkiek azt várják az időközi választástól, hogy megszűnik a mostani megosztottság. Azt mondják: egy érdek van, és az a települése.

Mint arról a Kisalföldben többször beszámoltunk (először július 28-án, Feloszlatta magát a nagycenki testület), a nagycenki képviselő-testület feloszlatta saját magát. A határozatot Ivánkovics Ottó polgármester megvétózta, a megismételt testületi ülést augusztus 9-én tartották meg, ahol a döntés végeredménye nem változott. Mivel a testület feloszlott, így nemcsak képviselőket, hanem polgármestert is választani kell most vasárnap reggel hat és este hét óra között. A településen két szavazókört alakítottak ki, mind a kettő a községházán található.


Eredményességi küszöb nincs
– Érvényességi és eredményességi küszöb nincs – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Vezér Beáta, a helyi választási iroda vezetője. – Polgármester az lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja, képviselő pedig az első kilenc legtöbb voksot kapott jelölt lehet. A választást követő 15 napon belül kell összehívni a testület alakuló ülését, amikor a képviselők és a polgármester esküt tesznek.


P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételcsodák versenye

Sopron–Bécs - Szakácsversennyel kezdődött, s holnap a Liszt-központban szakmai kiállítással és… Tovább olvasom