Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 20°C Még több cikk.

E heti: soproni MSZP kontra Fidesz - A munkavállalókkal kapcsolatban üzenget egymásnak a két párt közleményben

Póczik Roland, (MSZP, Sopron) közleménye:

"Munkáltató, nem Mindenható

Az MSZP határozottan kiáll, mind a sopronkövesdi Autoliv dolgozói, mind a győri Audi munkavállalói mellett.
Tudomásul kell venni, hogy ott a legjobb a munkavállalók helyzete, ahol erős az érdekképviselet, ahol erős a szakszervezet, amely ha kell, oda tud csapni az asztalra!

Nekünk, az MSZP helyi politikusainak markáns véleményünk van a témáról.

Baloldali pártként a foglalkoztatás és bérek helyzete politikánk egyik alapköve.

Jelenleg a munkaerőpiac és ezzel összefüggésben a munka világa, drámai változásokon megy keresztül, ennek legaktuálisabb példája a Munka Törvénykönyvének alattomos módon történő módosítása.

A javaslat szerint három évre nő a munkaidőkeret számítás, így a cégek ennyi időközben sakkozhatnak a felhasznált és fel nem használt munkaórákkal, amely lényegében eltörölné a túlórapénzt a rázósabb időszakokra.
Így a kormány gyakorlatilag odadobja a munkavállalók pihenőidejét, normális beosztását a munkaadóknak, csináljanak vele, amit akarnak!

Miközben a kormány kiszolgáltatottá teszi a munkavállalókat, nem beszél a nyugdíjakról, az egészségügy kétségbeejtő helyzetéről, cinkosként hallgat a dolgozói szegénységről, hogy heti 40-50 munkaórát ledolgozó embereknek hitelt kell felvenniük a gyerekük oktatására, hogy azt kell nézniük, mikor, melyik számlát tudják befizetni.

Viszont mi nem engedünk! Baloldaliként, demokrataként nem fogjuk hagyni, hogy akár a multinacionális cégek térnyerésének, akár a jelenleg zajló hűbéri rendszer újraépítésének a munkavállalók, a családjukat két kezükkel eltartók legyenek a kárvallottjai. Szövetségeket kötünk, támogatjuk és képviseljük őket, hiszen egyetlen szenvedély vezérel minket, a társadalmi igazságosság iránti szenvedély!"

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő (Fidesz) közleménye:

"Feledékeny MSZP

A szocialisták újra ármánykodnak. Most éppen azokhoz akarnak dörgölőzni, akiket kormányzásuk idején a legjobban megnyomorítottak! A munkavállalók, az emberek képviseletét, és támogatását hazudják, pedig amikor cselekedniük kellett volna, semmit sem tettek.

Emelték a gáz és a villamos energia árát, hagyták a bankok szabad rablását a svájci frank alapú jelzáloghitelek felvétele tekintetében, befagyasztották a béremeléseket, és hiteleket vettek fel az IMF-től, miközben a munkanélküliség kormányzásuk alatt évről évre emelkedett. Romboló tevékenységük folytán hazánk kis híján Görögország sorsára jutott.

Velük ellentétben a Fidesz valóságos tettekben is az emberek, a családok mellé állt.

A Fidesz kormány elkötelezett az új munkahelyek teremtése mellett és ösztönzi a befektetéseket. A kormány csökkentette az adókat, amelynek köszönhetően több pénz maradt a családok kasszájában. Ezt a folyamatot tovább visszük. Bevezettük a családtámogatási rendszert így a több gyermeket nevelő családok nagyobb adókedvezményben részesülhetnek, kivezettük a devizaalapú jelzáloghiteleket, ennélfogva nem külföldi bankárok döntéseitől függ a magyar családok sorsa. Csökkentettük a rezsit, amely által egy átlagos magyar család évente több mint százhetven ezer forintot takarít meg. Magyarországon ma alig van munkanélküliség, történelmi rekordon a foglalkoztatottság.

Kiszolgáltatottá a szocialisták tették az embereket kormányzásuk alatt, mert mint tudjuk: a szocialisták előbb utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből."

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállt a falvak áramszolgáltatása Sopron környékén

Helyreállt a falvak áramszolgáltatása Sopron környékén
Az E.ON tájékoztatása szerint megyénkben helyreállt a falvak áramszolgáltatása, egész települések… Tovább olvasom