Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

E-ügyintézés: Nekem bevált!

Sopron - Az internet nemcsak szórakoztat, a mindennapi dolgaink intézésében is fontos szerepet kaphat. Sopronban időpontot tudnak foglalni az ügyfelek, letölthetik az űrlapokat és tájékozódhatnak ügyeik hivatali menetéről is.
Egy néhány esztendeje életbe lépett törvény értelmében az állami, önkormányzati és igazságügyi szerveknek jól átlátható és kezelhető honlapokon kell rendelkezésre bocsátani a közérdekű információkat. A sopron.hu e-ügyintézés oldalán hasznos tudnivalókat találunk az adó-, gyám-, városgazdálkodási, városfejlesztési, szociális, okmány- és építéshatósági ügyekkel kapcsolatos teendők lebonyolításához. A honlapon az egyes hatóságok, osztályok elérhetősége, helyszíne, a félfogadási idő is megtekinthető és informálódhatnak az eljárási illeték mértékéről is. Okmányirodai időpontot is kérhetünk, sőt, lehetőségünk van a szükséges nyomtatványok letöltésére, megkönnyítve és meggyorsítva a hivatali procedúrát. Saját tapasztalatból állíthatom, a rendszer működik, a napokban a személyi igazolványom cseréje mindössze 15 percet vett igénybe Sopron okmányirodájában.

– Önkormányzatunk ügyfélbarát, ennek megfelelően intézzük szolgáltatásainkat. Bárkinek lehetősége van a város hivatalos weboldalán, a www.sopron.hu oldalon kialakított e-ügyintézés menüpont vagy akár a magyarorszag.hu oldal segítségével időpont foglalására az okmányirodába, így gyakorlatilag megszűnik a várakozási idő. Azok az ügyfelek, akik nem rendelkeznek internettel, telefonon vagy személyesen is jelezhetik időpont-foglalási szándékukat az iroda ügyfélszolgálatán. A gépjárműokmányok esetében – néhány kivételtől eltekintve – kötelező az előzetes időpontfoglalás, mert a szerteágazó feladatok miatt jelentősen megnövekedett a várakozási idő, amit az ügyfelek nehezen viseltek.

Összességében elmondható, hogy az állampolgárok és a dolgozók számára is kedvező az előzetes időpontfoglalás, hiszen így tervezhetővé válik a hivatali munka és az ügyintézésre szánt idő is.

– Az előzetes bejelentkezés nagyban megkönnyíti az ügyfelek helyzetét, ami azért fontos, mert okmányirodánkhoz 29 település tartozik, sőt, egyes ügyekben országos illetékességünk van – tájékoztatta a Kisalföldet Bánhegyi Margit, az okmányiroda csoportvezetője.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2009. február 01. 09:05
    „"Önkormányzatunk ügyfélbarát" csak a szépséghibája, hogy az illetéket már egyszer adó formájában befizettük (hová tűnik az), és nem értünk vannak (csak a pénzünkért), így hibás az ügyfélbarát megfogalmazás, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF segíti az időseket és fogyatékkal élőket

Sopron - Az MDF segítséget nyújt időseknek és fogyatékkal élőknek, hogy otthonukat… Tovább olvasom