Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Dűlőtúrán, traktor mögött

Taschner Tamás úgy vezeti a látogatókat, hogy közben hús-vér soproniakról mesél. Néha a traktor kormánya mögül, a dűlőtúrán.
   

Az idegenvezetés sajátos formáját valósítja meg Taschner Tamás, aki öt éve vezet csoportokat Sopronban. Tematikus élménytúrákat dolgozott ki, olyan vonzó címekkel, mint Rejtőzködő Sopron, Liszt városa, Misztikus város, Tündérösvényen, Kékfrankos expressz, Zenélő vagy Romantikus Sopron. A két legújabb és máris közkedvelt program a Zsidó emlékek nyomában, illetve a dűlőtúra.

– Úgy tapasztalom, a vendégek egyre inkább élményekre vágynak, nem pusztán adatokra és tényekre. Valódi emberi sorsokon keresztül is kirajzolódik a város történelme – vélekedik Taschner Tamás, aki szerint a legjobb ötleteket maguk a turisták adják.

A dűlőtúrára előszeretettel jelentkeznek gyerekcsoportok is, akik rácsodálkoznak nemcsak a tájra, hanem arra a folyamatra is, miként nő a szőlő és hogyan lesz a gyümölcsből bor. Ők közben mustot korty
A dűlőtúrára előszeretettel jelentkeznek gyerekcsoportok is, akik rácsodálkoznak nemcsak a tájra, hanem arra a folyamatra is, miként nő a szőlő és hogyan lesz a gyümölcsből bor. Ők közben mustot kortyolgatnak.


  – Ami most tényleg új, az a dűlőtúra. Egyrészt a családunk is bortermelő, másrészt Sopron borváros. Az ide látogatóknak meg kell mutatnunk ezt a gyönyörű környéket, a szőlőültetvényeket, amelyeket egyik oldalról a hegyek, a másikról a Fertő ölel körül. Traktor vontatja azt a speciális utánfutót, amely a forgalomba helyező engedélyt kiadó hivatal szerint egyedülálló az országban. A kocsin 16 felnőtt fér el kényelmesen – mesél az újdonságról az idegenvezető.

Miközben a vendégek a tájban gyönyörködnek, rendhagyó borkóstolón is részt vesznek. Két útvonal közül lehet választani; az egyik a Bécsi-domb–Virágvölgy–Dudlesz útvonalon halad, a másik a Fertő menti szőlőkben tesz kirándulást. A traktort vezető idegenvezető minden érdekességet megmutat, mesél, anekdotázik, miközben szól a sramli, fogy a pogácsa és a bor...
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csomagok jó szívvel a menekülőknek Sopronból

Szalai Gabriella pedagógus ötletére emberségből mondott igent a Cédrus Könyvkereskedés és vállalta a gyűjtőpont szerepét. A menekültek ellátásában szeretnének segíteni. Tovább olvasom