Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Drogdíler a Tűzvonalban

Sopron–Budapest - Sövegjártó Áron, a soproni Petőfi Színház művésze is látható lesz a Tűzvonalban című filmsorozatban, amelyet szeptember 9-én kezd vetíteni az MTV 1-es csatornája.
– Bő két hónapja egy apróbb műtét miatt kórházban feküdtem, s épp az altatásból ébredeztem, amikor megszólalt a telefonom. Pestről kerestek, s mondták, a Tűzvonalban című filmsorozat drogdíler epizódszerepét bíznák rám – mondta érdeklődésünkre Sövegjártó Áron, aki ötödik éve tagja a soproni Petőfi színtársulatnak, s aki nemcsak prózai, hanem énekes alakmegformálásával is emlékezeteset alakított.

– Mondtam, rendben, a részletekre térjünk vissza holnap. Másnap fel is hívtak, ám én semmire nem emlékeztem az előző napi beszélgetésből, az altatás miatt. Újból elmondták tehát, hogy ebben a krimisorozatban milyen karaktert szánnak nekem. Örömmel vállaltam el a kis szerepet, amely ha kihagyásokkal is, de bent van az első tizenhat részben.

– Eddig csak reklámfilmben kaptam lehetőséget, ez életem első filmsorozata – folytatta Sövegjártó Áron. – Soós Péter rendező irányításával a forgatás júniusban kezdődött el és augusztus végéig tartott. A felvételek helyszínéül a Mosoly utcai rendőrkapitányság szolgált, de más külső helyeken is vettünk fel jeleneteket.

Noha még nem volt szerencsém élőben drogdílerhez, nagyon élveztem e laza, aranyláncos, alapjában véve negatív hős megelevenítését.

Elnagyolt beszédű pasihoz lesz szerencsénk, kissé hasonlít ahhoz a figurához, Merkurhoz, akit az Orpheusz az alvilágban című operettben alakítottam rapes kivitelben. A filmben izgalmas, pergő történetek sorjáznak, s a nem szokványos forgatási technika is egyedivé teszi a sorozatot. Reméljük, tetszeni fog a közönségnek...

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommillió iskolafelújításra

Nagycenk - ''Nagycenken az idei évben is erőnkhöz mérten tudjuk fejleszteni iskolánkat, aminek… Tovább olvasom