Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Drog a kerékben, cigi a padló alatt

Két kilogramm marihuánát találtak a soproni vámosok egy Veszprém megyei férfi autójában hétfőn Sopronnál. Fertődön ugyanakkor több száz karton nyugati márkájú cigarettát foglaltak le.
Marihuána: Az elmúlt hónapokban ez volt a legnagyobb kábítószerfogásuk a soproni vámosoknak.
Hétfő reggel jelentkezett belépésre személyautójával a Veszprém megyei illetőségű férfi a soproni vámhivatalnál – adta ki közleményben a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. A férfi a zöldfolyosó igénybevételével kérte a vámkezelést, ennek ellenére a soproni vámosok tételesen átvizsgálták az autót. Így bukkantak rá a kocsi pótkerekében elrejtett tizenkét csomag, összesen mintegy két kilogramm marihuánára.
A négymillió forintot érő kábítószert a pénzügyőrök lefoglalták, a férfi ellen pedig visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. Cseh István soproni vámparancsnok a Kisalföldnek elmondta, a férfi nem tanúsított ellenállást.
A Soproni Vámhivatal vezetőjétől megtudtuk azt is, az elmúlt hónapokban ez volt a legnagyobb kábítószerfogása a soproni vámosoknak.
A Fertőd–Pomogy (Pamhagen) közötti határátkelőre tegnap reggel gördült az a magyar rendszámú Ford Tranzit típusú furgon, amelynek tulajdonosa az Európai Unióba igyekezett.

Halász Imre őrnagy, a fertődi határforgalmi kirendeltség vezetője elmondta: a rutinos útlevélkezelőnek feltűnt a sofőr kissé nyugtalan viselkedése, ezért szúrópróbaszerű ellenőrzést tartott. Innentől kezdve csak idő kérdése volt, hogy a gépkocsi csomagtartójában megtalálják az elrejtett 482 karton cigarettát, melyek egyikén sem volt magyar zár-, azaz adójegy. A füstölnivalók összértéke meghaladta az 1,9 millió forintot.
A cigarettákat és az autót a kópházi vámhivatal munkatársai lefoglalták. Horváth Dori György pénzügyőr főhadnagytól megtudtuk: a győri illetőségű sofőr ellen jövedéki termékkel való orgazdaság bűncselekménye miatt indítottak büntetőeljárást. Mivel a most lefoglalt cigarettát nagy valószínűséggel külföldről hozhatták be az országba, csempészet miatt ismeretlen elkövető ellen is nyomozást kezdeményeztek. A fertődi határon idén februárban is volt hasonló eset: akkor az ország keleti részéből érkezett mikrobuszban próbáltak meg hasonló módon – hasonló mennyiségű – cigarettát külföldre csempészni.

Kapcsolódó cikk >>

Drog a gyermekruhákban (2002-12-19) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós hétvége hófúvással

Kevesebb mint egy hét választ el bennünket a sorsdöntő népszavazástól. A soproniak körében érezhető… Tovább olvasom