Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Drága marad a locsolás

Az aszályos időben Győrben népszerűek az újonnan felszerelhető locsolóórák, a soproni vízmű azonban egyelőre nem vezetett be hasonló szolgáltatást.

Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, a győri székhelyű Pannon-Víz Rt. kezdeményezte, hogy térségükben, aki a meglévő vízórája mellé egy másikat, kifejezetten locsolásra használatosat is felszereltet, az azon mért mennyiség után csak vízdíjat kell fizetni, csatornadíjat nem. A mostani aszályos időben Győr környékén egyre többen élnek a lehetőséggel.

A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. egyelőre nem vezetett be hasonló szolgáltatást. Gyarmati László gazdasági igazgató érdeklődésünkre elmondta, ebben a szezonban nem várható fordulat az ügyben, de vizsgálják a kérdést. Az őszi igazgatósági ülésükön már konkrét felvetéseket is megvitatnak. Hozzátette azonban, hogy nagy különbség van a győri és a soproni viszonyok között. Míg ott kihasználatlan kapacitások vannak, addig nálunk – főként a nyári időszakban – szűkös a hozam.

Amennyiben nagymértékű fogyasztásnövekedés következne be, újabb vízműkutakat kellene üzembe helyezni. Hegykő térségében vannak használaton kívüli víznyerőhelyek, amelyeket a kilencvenes évek közepén állítottak le a drasztikusan csökkenő vízszükséglet miatt, újraindításuk azonban körülményes és sokba kerül – állítja a szakember. Mindenek előtt vizsgálni kell a hozzájuk tartozó tényleges vízkészletet, és azt, hogy mekkora költséggel lehet az elöregedett szerelvényeket és elektromos berendezéseket üzembe helyezni.
Idén tehát Sopronban már biztosan nem öntözhetünk olcsó vízzel. Jövőre azonban elképzelhető, hogy nálunk is kidolgoznak egyfajta locsolási kedvezményt.

Korábban:

Népszerűek lettek a locsolóórák (2002-07-16) >>
Már igényelhető a locsolóóra (2002-06-26) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombolahúzás rendőrséggel

Újabb botrány kerekedett a Miss Fertő tó – Fertő Tó Szépe szépségverseny körül. Az amúgy is… Tovább olvasom