Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Dr. Király Jenő díj dr. Varga Józsefnek

Dr. Varga József, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet főorvosa, osztályvezető főorvos-helyettese dr. Király Jenő díjat vehetett át a hűség napján.


Dr. Varga József közel három évtizede folytat gyógyító tevékenységet Sopronban. Orvosi és emberi kvalitásai széles körben ismertek, pályafutását a szakmai eredmények mellett sok száz beteg elismerése és szeretete kíséri.

Dr. Varga József, Sopron polgármesterétől, Fodor Tamástól vette át a díjat. Fotó: Magasi
Dr. Varga József, Sopron polgármesterétől, Fodor Tamástól vette át a díjat. Fotó: Magasi


Középiskolai tanulmányait a győri Bencés Gimnáziumban, orvosi tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte. Ezt követően mentőorvos volt Budapesten, majd 1984 óta a soproni kórházban dolgozik.

Sebész orvosi vizsgát 1988-ban, gasztroenterológus szakvizsgát 1995-ben tett. 2001-től főorvos, jelenleg a Sebészeti Osztály osztályvezető helyettes főorvosa.

Széles körben ismert a betegekkel való humánus bánásmódja, hogy a testi bajok gyógyításán túl a lelki gyógyítást is a hivatásához tartozónak tekinti. Kórházi munkáján túl számos konferencián, tudományos tanácskozáson szerepelt.

A „civil" életben is feladatokat vállalt, pl. előadásaival meghívásoknak tett eleget, segítette a nagycsaládosok szervezeteinek munkáját.

Három évtizedes, eredményekben gazdag, elhivatott orvosi tevékenysége alapján lett érdemes a Király Jenő-díjra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem engedték vissza a buliba, ököllel ütötte be az ablakot Sopronban

Emberünk duplán rácsellózott, mert a 25 éves gyanúsított zsebében marihuána lapult. Tovább olvasom