Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Döntőjéhez érkezik a Delta kémiavetélkedője

Május 14-én és 15-én rendezik a Delta kémiavetélkedőjének döntőjét a fővárosban: Sopron, Kiskőrös, Kaposvár és Budapest csapatai versenyeznek a főnyereményért.

A döntőbe a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium Limonén nevű csapata, a kiskőrösi KTKT Általános Iskola és Középiskola Petőfi Sándor Gimnáziuma Nucleus nevű csapata, a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont Karbóniumion nevű csapata, a soproni Széchenyi István Gimnázium Hármas kötés nevű csapata és a budapesti Eötvös József Gimnázium Izo-pentil-acetát nevű csapata jutott be.

A vetélkedő döntőjét - melynek felvételeit május 28-ai és június 4-ei adásaiban vetíti a Delta - a fővárosi Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolában, illetve az Aréna Plazában rendezi a Delta stábja. Az első napon különleges oknyomozó játékban kell tárgyi tudásukról számot adniuk a versenyzőknek, a második napon, az Aréna Plazában pedig akadályversenyen küzdhetnek meg a főnyereményekért a csapatok. Tudományos ismereteik mellett kreativitásukat, problémamegoldó készségüket is bizonyíthatják a diákok.

A Magyar Televízió tudományos ismeretterjesztő műsora márciusban hirdetett vetélkedőt a Kémia Nemzetközi Éve alkalmából. Országszerte és a határon túlról összesen közel százötven középiskolás csapat jelentkezett. A jelentkezők tesztet töltöttek ki, festményeken ismertek fel kémiai reakciókat, újságcikket írtak, végül pedig kémiai kísérletet vettek filmre - közölte a közszolgálati televízió pénteken az MTI-vel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaerő-piaci nyitás: 24 ezer új magyar munkavállaló

Az osztrák munkaerő-piaci nyitás várható hatásai: 52 ezer új munkahely, 24 ezer új magyar… Tovább olvasom