Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Döngölőék: irány Amerika!

Összegyűlt Döngölő Ádám amerikai műtétjéhez több mint hétmillió forint!

Személyesen jöttek tegnap szerkesztőségünkbe Döngölőék, a nagycenki család boldogan osztotta meg az örömhírt: rekordgyorsasággal gyűlt össze a kis Ádám amerikai idegsebészeti műtétjéhez a hétmillió forint.

Hálásak voltak a Kisalföldnek, mert lapunk karolta fel elsőként a kisfiú ügyét és osztotta meg a család kérését a nyilvánossággal.

Döngölő Ádám és szülei boldogan osztották meg lapunkkal a jó hírt: júniusban indulhatnak az amerikai műtétre. Fotó: M. D.
Döngölő Ádám és szülei boldogan osztották meg lapunkkal a jó hírt: júniusban indulhatnak az amerikai műtétre. Fotó: M. D.


– Nagyon sokan segítettek, úgy látom, Ádám mindenkit levett a lábáról – mondja mosolyogva az édesanya, Döngölőné Szalai Ágnes. A család – mint azt többször megírtuk – megkapta ugyan az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatását, de csak az egyik műtétre, márpedig Ádámnak a speciális idegsebészeti beavatkozáson túl egy ortopédiai műtétre is szüksége van ahhoz, hogy esélyt kapjon az önálló lépésekre.

A négy és fél éves kisfiú koraszülöttként érkezett ebbe a világba, s bármennyire is szeretne kortársaival szaladgálni, egyelőre csak segítséggel tud járni. A St. Louis-i klinikán viszont találnak megoldást a problémájára.

– Magunk sem voltunk biztosak abban, hogy május végéig össze tudjuk rakni az utazáshoz szükséges hétmillió forintot, csak azt tudtuk: mindent meg kell próbálnunk. Abban, hogy ilyen gyorsan összejött ez a hatalmas összeg, sokan segítettek, egy támogatónk pedig, aki kilétét nem szeretné felfedni, egészen rendkívüli összeggel lepett meg bennünket. Hálásan köszönjük mindenkinek! – mondja a megkönnyebbült édesapa.

Döngölőék most már szervezhetik az utazást, előkerülhetnek a szótárak, a bőröndök: irány Amerika!

A blog folytatódik. Ádám fejlődését, az amerikai műtét körülményeit a kisfiúért aggódók és a segítők továbbra is nyomon követhetik az http://adamkismano.blogspot.hu honlapon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stadion: Sopron félmilliárdért venné meg a holdingtól

Önkormányzati tulajdonba kerülhet a Káposztás utcai stadion. Sopron a saját cégének fizetne… Tovább olvasom