Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Dohányzás ellen: összefogott a GYSEV és az ANTSZ

Összehangoltan ellenőrzi a dohányzási tilalom betartását a vonatokon, vasútállomásokon, és a vasúti területeken a tisztiorvosi szolgálat és a vasúttársaság.

Együttműködési megállapodást kötött az ÁNTSZ és a GYSEV Zrt. Ennek értelmében mostantól összehangoltan ellenőrzi a dohányzási tilalom betartását a vonatokon, vasútállomásokon, és a vasúti területeken a tisztiorvosi szolgálat és a vasúttársaság. A megállapodást dr. Paller Judit országos tisztifőorvos, valamint Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója és Skála János vezérigazgató-helyettes látta el kézjegyével Sopronban.

A GYSEV Zrt. valamint az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal közötti megállapodás a korábban a MÁV-val, valamint a MÁV-START-tal kötött szerződéshez hasonlóan a nemdohányzók védelméről szóló törvény betartását célozza. Az együttműködés eredményeként csökkenhet a dohányzási tilalmat megszegők száma vonatokon, a vasútállomásokon és a megállóhelyeken.

Összefogás a dohányzás ellen.
Összefogás a dohányzás ellen.


A megállapodás tartalmazza többek között, hogy a személyszállító vonatokon bármikor végezhetnek ellenőrzést a népegészségügyi szakigazgatási szervek hatósági ellenőrei. Az ellenőrzés idejére – jelezve azt a jegyvizsgálónak – menetjegy nélkül felszállhatnak a vonatra, és a vonaton tartózkodhatnak az ellenőrzés végéig. A vasúttársaságok az ÁNTSZ-szel közös ellenőrzéseket is szerveznek a jövőben. Ezek célja, hogy az illegális dohányzás megszűnjön a vonatokon, állomásokon.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény értelmében 2012. január 1-től tilos a dohányzás minden személyszállító vonaton, állomásokon, megállóban, várakozó helyen. Emellett szintén tilos a dohányzás a nyílt légterű megálló, várakozó hely esetén annak külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül, valamint a vasúti üzemi létesítmények és a vasúti pálya tartozékainak személyforgalom számára megnyitott területein.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kabaré, Ullmann Mónikával Sopronban - fotók

A Kabaré című musical bemutatójára készül a soproni Petőfi Színház. A premiert december 1-jén,… Tovább olvasom