Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Dobos József jegyző: a közszolgálat hivatás, nem munka

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Sopron jegyzője, dr. Dobos József Szent István királyunk ünnepén.

Több évtizedes kimagasló közszolgálati életpályája elismeréseként dr. Dobos Józsefnek, Sopron jegyzőjének a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetését adományozta Áder János köztársasági elnök. A méltatás szerint egy sikeres, eredményekkel teli életpályát tudhat magáénak. Dr. Dobos József 1973 szeptembere óta dolgozik köztisztviselőként.

Dr. Dobos József a Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével.
Dr. Dobos József a Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével.


– Nagy megtiszteltetésnek érzem a kitüntetést. Büszkeség és boldogság tölt el, hogy elismerték a munkámat – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Dobos József.
– Hogy mindig örömmel menjek a gyakran késő estig tartó munkába és a hivatásomnak élhessek, nagy szerepe van feleségem megértő türelmének és a nyugodt családi háttérnek.

Dr. Dobos Józsefet mindig is vonzotta a történelem, amely – vallja – jó alapot jelent a közszolgálati elhivatottság kialakulásában. Iskolakezdéskor rendre néhány nap alatt elolvasta a történelemkönyveket. A Széchenyi-gimnáziumi érettségi és a katonaság után a társadalombiztosítás soproni kirendeltségén helyezkedett el, ezzel párhuzamosan Pécsett diplomázott a jogtudományi karon.

– Innentől fogva a jó Isten segedelmével egyenes volt a pályám. A tb kirendeltségvezetői posztjáról 2000 májusában kerültem a városházára. Jogi szakreferensként, majd a műszaki iroda vezetőjeként dolgoztam. 2006 februárjától választottak Sopron jegyzőjévé. A közszolgálatot soha nem munkának, hanem hivatásnak éreztem. A jogalkalmazásoknál polgárbarátként járok el, hogy elégedettek legyenek az ügyfelek és érezzék, a jog értük van. A törvényi előírások betartása azonban elsődleges követelmény. 
 
Korábbi elismerések
A ’90-es években a társadalombiztosítás soproni kirendeltségvezetőjeként a Szent Kristóf Rend Emlékérmével ismerték el dr. Dobos József munkáját. 2011-ben Sopron közigazgatásáért díjat is átvehette a jegyző.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre elkerül a Kliktől a szakképzés

Az érintettek főképp a szakmák elsajátításához szükséges differenciált anyagi háttér megteremtésében… Tovább olvasom