Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

DK: az Orbán-kormány rossz döntései sodorták nehéz helyzetbe az NYME-t

Szeretnénk megtudni, a kormány mit tesz a
Nyugat-magyarországi Egyetem helyzetének rendezése
érdekében - hangsúlyozta Sopronban Varju László (DK).


Varju László országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója beszélt a Demokratikus Koalíció oktatáspolitikájáról.

Ezután rámutatott az Orbán-kormány rossz és helytelen döntéseire, melyek nehéz helyzetbe hozták a felsőoktatási intézményeket. Számunkra elfogadhatatlan, hogy az oktatók, dolgozók, hallgatók nem, vagy késve kapják meg a fizetésüket, az ösztöndíjakat.A DK kiáll a régióban meghatározó szerepet betöltő soproni egyetemért.

Szalai László a Demokratikus Koalíció Győr-Moson-Sopron 4vk. országgyűlési képviselő-jelöltje beszélt a Savaria Egyetemi Központ egyik hallgatójának leveléről, melyben arról értesítette a nyugat.hu-t, hogy a soproni főigazgatóság szerint a hallgatók ebben az évben már nem is kapnak ösztöndíjat.

Elmondta továbbá, hogy az Orbán-kormány által az elmúlt három évben az állami támogatás felére történő csökkentése az oka annak, hogy a Nyugat-magyarországi régió oktatási, és kutatási központjával kapcsolatban csődközeli állapotokról beszélnek.

A képviselő-jelölt kifejtette, a hallgatóktól úgy értesült, hogy a kifizetések inkább csordogálnak, mint sem időben történnének.

Varju László a sajtótájékoztató végén ígéretet tett arra, hogy hétfőn a Parlamentben Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkárnak kérdést tesz fel az ügyben, hogy a kormány mit tesz a Nyugat-magyarországi Egyetem helyzetének rendezése érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV fejlesztés: 350 millió forint a konténerterminálra

A fejlesztés pontosabbá, hatékonyabbá teszi a termináli munkavégzést, javul a nyomon követhetőség,… Tovább olvasom