Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Dizájn innovációs műhelyt adtak át a soproni egyetemen

A grafikával foglalkozó egyetemisták arculati terveket, ismertetőket készíthetnek, az animátorok báb- és gyurmaanimációkat állíthatnak elő a dizájn innovációs műhelyben, amelyet szerdán adtak át a Nyugat-magyarországi Egyetem soproni Alkalmazott Művészeti Intézetében (AMI).

A legtöbb formatervezési mintaoltalom és egyéb innovatív ötlet az AMI-tól származik, ezért az egyetemen működő Technológiai Transzfer Iroda (TTI) indítványozta, hogy az innovációs műhelyt az intézetben alakítsák ki - mondta Walter Katalin, a TTI vezetője az MTI-nek.

Az új létesítményben a legkorszerűbb technikai eszközök állnak az egyetemisták rendelkezésére, amelyek innovatív elképzeléseik megvalósítását segítik. A grafika szakos hallgatók a mostantól igénybe vehető technikai lehetőségek segítségével továbbfejleszthetik, s prezentáció vagy nyomdai termék formájában bemutathatják innovációra alkalmas ötleteiket. Munkáikat a műhelyben készülő filmek, tárgyfotók segítségével professzionális módon tudják prezentálni szakmai pályázatokon, tudományos konferenciákon.

Az animációval foglalkozó egyetemisták a tradicionális báb- és gyurmaanimációk mellett különleges jeleneteket is alkothatnak, sajátos effekteket tudnak létrehozni a modern technika felhasználásával - mondta Walter Katalin.

A műhely egyébként iparjogvédelmi tanácsadás helyszíne is lesz, amikor a hallgatók vagy az oktatók igénylik. Emellett különféle innovációs szolgáltatásokkal segítik a fiatalok kreativitásának kibontakoztatását - jegyezte meg a TTI vezetője.

Olvasóink írták

 • 7. bali00004 2011. október 22. 17:37
  „6. ifhorvth
  hihetetlen a megfigyelő a képességed!:-)) már-már paranormális. :-)”
 • 6. ifhorvth 2011. október 21. 17:14
  „bali00004.." és nem szeretem a narancsot, és a szegfűt sem:-)"
  Tudjuk, viszont szeretsz moziba járni, kirándulni, zenét hallgatni, ismerkedni....:)”
 • 5. bali00004 2011. október 21. 13:39
  „qqriq39
  ahogy gondolod.”
 • 4. qqriq39 2011. október 21. 09:14
  „>>bali-Legalább fiatal-tanuló korukban ne öltsék még magukra a jellegzetes művész-nyafogást : ´világraszóló ötleteink vannak,de a csúnya állam,önkormányzat,stb.nem adnak rá pénzt´.Fiatal,életerős emberek, - ne csak az álmodozásban-fantáziájukban legyenek kreatívak,hanem a megvalósításban is!Nem kell milliós nagyságrendben mozogni ahhoz,hogy valamit létrehozzanak!Tevékenyen = csinálva! A két kezükkel!Netán oktatóik vezetésével!Egy betüt nem olvastam az AMI részéről,amivel(sic!) reagáltak volna a város lakosságának felvetéseire,pl. ilyen fórumokon(lesajnálva mindent,ahonnan nem jöhet pénz az álmokra?).Lebegnek a város felett,mint akikhez nem kívánnak leereszkedni művészi elefántcsonttornyukból.Holott ugyebár ´alkalmazott´ művészetnek hirdetik magukat.Az kevés,hogy állítólag nem ők rókázzák(stb.) tele a várost.Minimális célként minden 100. rókázás mellé(helyett?) valami megvalósult,olcsó,sk. ´alkalmazott művészetet´ kellene alkotni.Jót tenne az egyetem hírnevének is Sopronban!”
 • 3. bali00004 2011. október 20. 19:04
  „egy biztos. az AMI-sok nem rongálnak! lehet az egyetemhez kötni őket,de szerintem nem. ha "tele" is vannak, max. vigyorognak. a világot "váltják" meg akkor.:-) sajnos a jó ötletek, sose maradtak "itthon". Sopron épületeire is terveztek pár, szerintem jó dolgot. a piacra, a leégett gyertyagyári raktár.....stb...stb.. sajnos ezek nem kapnak elég reklámot a megyében, városban. így nem is tud róla sok ember. tehát lenne részükről Sopronra irányzott tervek....de sajnos a város pénzügyi dolgai, a városi akarat, a politika , ezek a több összehatók mind szerepet játszanak, a megvalósításban. magyarul: ők nem rossz arcok.:-) az egyetem rossz hírnevét nem hinném, hogy ők keltik. nem dolgozom ott, nem tanítok ott, mielőtt ......:-) és nem szeretem a narancsot, és a szegfűt sem:-)”
 • 2. ifhorvth 2011. október 20. 16:58
  „Nem-e, csak körül kell nézni egy átmulatott éjszaka után !”
 • 1. pusz 2011. október 20. 12:06
  „Szomorú,hogy bár otthont kapott városunkban(épületet ingyen) egy ilyen intézmény,de ténylegesen-tettlegesen-tárgyiasultan semmiféle kézjegyet nem hagynak ezek az állítólag kreatív emberek utcáinkon,tereinken.Pedig csak körül kellene nézni külföldön,ott az ilyen városok jellegzetes hangulatot-arculatot kapnak cserébe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékprojekt: Kötvényből fedezik a kétmilliárdos önrészt

A soproni önkormányzat kezességvállalása mellett a térségi hulladékgazdálkodási társulás kétmilliárd… Tovább olvasom