Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Diszpécserszolgálatot indítanak a kórházban

Sopron - Az Erzsébet oktató kórházban november 3-tól diszpécserszolgálatnál, telefonon lehet bejelentkezni az ambuláns kezelésekre.
– Újabb fejezet kezdődik a soproni Erzsébet oktató kórház szakrendeléseinek történetében – mondta prof. dr. Baranyai Tibor, az intézmény főigazgató főorvosa. – November 3-tól, hétfőtől külön telefonszámon jelentkezhetnek be az ambuláns kezelésekre a járó betegek, kikerülve a portaszolgálat telefonját. Az előkészületek zajlanak és napokon belül megkapjuk az igényelt telefonszámokat is. A diszpécserszobában négy fülkét állítunk üzembe, a kezdetekkor egyelőre két operátor dolgozik majd. Amennyiben indokolttá válik, a hívásfogadó létszámot megduplázzuk. Ugyanakkor felhívjuk az érintettek figyelmét arra, hogy azoknál a szakrendeléseknél, ahol háziorvosi beutaló szükséges, továbbra is csak beutalóval fogadhatjuk a betegeket.

Horváth Attila informatikus a kórház diszpécserközpontjának technikai előkészületeit végzi. Fotó: Magasi
Horváth Attila informatikus a kórház diszpécserközpontjának technikai előkészületeit végzi. Fotó: Magasi

– A diszpécserszolgálat éves szinten milliós nagyságrendű költséggel jár, viszont ezáltal a szakrendeléseken a minőségi betegellátás színvonalát emeljük – folytatta a főigazgató főorvos. – A szakrendeléseken ugyanis a nővérnek eddig nemcsak az orvosnak kellett asszisztálnia, hanem igen gyakran felvenni a telefont is, hogy fogadhassa a bejelentkezéseket. Ezt most kiiktatjuk, ezáltal nyugodtabb körülmények között lehet a gyógyító munkára és annak minden adminisztrációjára összpontosítani. Hétfőtől a járóbeteg-időpontkérések két központi számon futnak be, az operátorok pedig az integrált számítógépes rendszeren regisztrálják a betegeket és az időpontokat. Ez azonban nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy ha valaki ragaszkodik orvosához, a szakrendelésen kérjen előjegyzést. Reményeink szerint így sokkal kevesebbet kell várakozniuk a betegeknek, még ha olykor egy-egy kisebb csúszás – komplikáltabb esetek miatt – elő is fordulhat.

Olvasóink írták

 • 11. Eü dolgozó 2008. október 30. 19:50
  „Ha egy dokinak kedden van szakrendelése akkor ne opráljon... Oké! De... mivan ha egy kollegája megbetegszik? Mivan ha egy adott műtétnél olyan komplikáció lép fel ahova több kéz kell mint amennyi éppen az adott műtétben van? Mivan ha pl: egy Győri orvos csak heti 1x van itt sopronban amikor operál is és szakrendel is? Mivan ha ilyenkor egy műtét során fellép valami és emaitt késik vagy sürgősen vissza kell mennie?”
 • 10. kriszkrosz 2008. október 30. 08:45
  „Eü dolgozó!
  Látom, nem vagyunk egy hullámhosszon! Teljesen más hangvételűnek olvastad a levelemet, mint ahogy írni szándékoztam.
  Olvasd el mégegyszer! Épp azt írtam, hogy ha pl. kedden szakrendelésen vesz részt, akkor kedden ne kelljen operálnia és sietnie egyik helyről a másikra. Teljesen félreolvastad!Ja, és nem kell egyszerre támadni!”
 • 9. Eü dolgozó 2008. október 29. 21:04
  „3. kriszkrosz!
  Majd ha a Te életed kell megmenteni vagy a műtéted során súlyos komplikáció lép fel majd téged otthagy a dr mert neki sürgősen szakrendelésre kell menni! Időpont ide, időpont oda a sűrgős esetek mindig is elsőbbséget fognak élvezni ha tetszik ha nem! Műtétek meg elhózódhatnak vagy éppen az adott orvos operálhatja csak az adott beteget mert neki van meg az adott műtéthez a legnagyobb rutinja...”
 • 8. Eü dolgozó 2008. október 29. 19:25
  „3. kriszkrosz!
  Majd ha a Te életed kell megmenteni vagy a mátéted sporán sólyos komlikáció lép fel majd téged otthagy a dr mert neki sürgősen szakrendelésre kell menni! Időpont ide, időpont oda a sűrgős esetek mindig is elsőbbséget fognak élvezni ha tetszik ha nem!”
 • 7. Zsani14 2008. október 29. 12:29
  „Végre!Szuper.!!Szerintem nagyon jó ötlet.a nőgyógyászatra hetek óta próbálkozom bejelentkezni,de gondolom a nővérek nagyon elfoglaltak...”
 • 6. kriszkrosz 2008. október 29. 12:22
  „Hannnnna!
  A diszpécserszolgálttal nem oldódik meg az orvoshiány.
  Az más téma....”
 • 5. Hannnna 2008. október 29. 12:14
  „Kriszkrosz!
  arra nem gondoltál hogy orvos hiány van a kórházban? azért rohangálnak szegények ide,oda. hidd el.
  További szép napot!”
 • 4. Mana 2008. október 29. 11:13
  „Szerintem semmi sem fog változni......olyan jó ötlet, mint a széf..... Hasonló árakon! Bár ne lenne igazam.......Inkább azt kéne megoldani, hogy az osztályokon (pl: mellkas) legyen a kezelőben kézmosó szer!”
 • 3. kriszkrosz 2008. október 29. 08:36
  „Szia Zsuzsanna!
  Szerinted radikális változást hoz majd az, hogy a diszpécserszolgálat ad majd időpontot?
  Ha azt mondja majd, hogy 2008. november 3 11 óra, akkor szerinted 2008. november 3-án 11 órakor kivágódik az ajtó és szólítanak?
  Az lenne (nem nagy, csak nagyobb) lépés, ha pl. a szakrendelésen dolgozó szakorvos a szakrendelés ideje alatt nem műtene. Gondold csak el, hányszor előfordul, hogy már órák óta várod a sorod, már éppen Te jönnél, mikor közlik, hogy a doktor úrnak műteni kell menni, kb. másfél óra múlva folytatódik a rendelés.
  De ezt (lehet) csak én látom így...... ha bejön, akkor szívből gratulálok. De tényleg!”
 • 2. Csaba Zsuzsanna 2008. október 28. 20:55
  „Hát akkor mi???
  Szerintem nagyon jó megoldás!”
 • 1. kriszkrosz 2008. október 28. 20:05
  „Sok helyre eddig is időpont kellett, .....,de mint azt megtudtam: "az tájékoztató jellegű időpont, mely arra szolgál, hogy az orvosok tudják, hány betegre számíthatnak az adott napon".
  Nem a pár másodpercig tartó telefonok miatt csúszott a várakozási idő!!
  ...Szerintem megint nem a helyes gyógyszert írták fel az egészségügynek........nem ez a probléma!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne csak büntessenek, segítsenek is!

Sopron - Úgy nem lehet kifehéríteni a gazdaságot, hogy csak büntetünk, bírságolunk – véli… Tovább olvasom