Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Díszdoktorrá avatták

A kapuvári születésű s azóta is ott lakó dr. Füzi Norbert március elsejétől lesz Fertőd új jegyzője.
Jelenleg a Kapuvár melletti Gyóró és Cirák községek körjegyzőjeként tevékenykedik.

– Szakmai előrelépésnek és nagy kihívásnak érzem, hogy Fertőd városának jegyzője, egy több mint húsz munkatársból álló hivatal vezetője lehetek – mondta lapunk érdeklődésére Füzi Norbert, akit a napokban avattak jogászdoktorrá a Pécsi Tudományegyetemen. – Annál is inkább, mivel a fertődi önkormányzat a kistérségi és regionális fejlesztéseknél vezető szerepre törekszik. Fertőd szeretné, ha erősebben tudná érvényesíteni érdekeit az uniós pénzek lehívásánál. Tudomásom szerint ennek érdekében megfogalmazódott egy önálló Fertőd környéki kistérség kialakítása, amelynek vezetése hathatósan koordinálná az uniós fejlesztési források helyi elosztását. Úgy érzem, hétéves közigazgatási tapasztalataimat a hazai és az uniós pályázatok elkészítésénél is tudnám hasznosítani.

Dr. Füzi Norbert elsőként az ELTE történelem–magyar szakán szerzett diplomát 1998-ban. 1999 nyarától a mintegy hatszáz lelket számláló Cirák jegyzői munkáját vállalta el, eközben az Államigazgatási Főiskolán tanult és 2000-ben közigazgatási szakvizsgát tett. Időközben Gyóró és Cirák körjegyzői posztját nyerte el.

– Hazánk uniós tagságát követően gondoltam arra, hogy a kihívásoknak megfelelően szélesítsem tudásomat. Ezért fogtam munka mellett jogi tanulmányokba a pécsi egyetemen – tette hozzá dr. Füzi Norbert, aki óriási ambícióval lát munkához, hogy a fertődi önkormányzat céljait a legmesszebbmenőkig megvalósítsa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiai kender családi házban

Kópházán egy családi ház pincéjében 192 egyed, mintegy 800–900 ezer forint összértékű… Tovább olvasom