Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Díszburkolatot kap a belváros

Tavasszal befejeződik a belváros utcáiban a díszburkolat tervezése – mondta a gazdasági alpolgármester.
 Jövő tavasszal befejeződik a belváros utcáiban a díszburkolat tervezése – mondta el Hruby József gazdasági alpolgármester. – Az Új utca, illetve Templom utca kap elsőként új burkolatot, míg a Fő teret uniós pénzekből újítják fel. Ezt követően kezdődik meg a többi utca helyreállítása. A bevárosi utcák mindegyike középkori városhoz méltó kőborítást kap. Nem a hagyományos értelemben vett gránit díszburkolatra kell számítani, hanem az egyhangúságot megtörve díszítő elemek is lesznek majd a kövezésben.

SMS
 „T. soproni vezetés! Messze földön híres középkori óvárosunkban töredezett, lehangoló aszfaltúton sétálnak a turisták. Hol a macskakő, díszburkolat? Ez alapvető feladat lenne, hisz Sopron szinte csak a turizmusra tud, „tudna" alapozni."
Az eddigi aszfaltos utcákon is felszedik a burkolatot, és köveket raknak le a helyükre.
– A belváros utcáira ráfért már nagyon a felújítás, és ez már a következő évben, években meg is történik – tette hozzá az alpolgármester.
A téma két ok miatt van napirenden, egyrészt a belvárosban is elkezdődött a csatornakorszerűsítés, és a felbontott utcákat nem aszfaltozzák vissza. Másrészt a város már pályázatot adott be a Tűztorony felújítására. És ez magában foglalja a Fő teret is.
A költségekről szólva az alpolgármester példát is említett, csak a Templom utca teljes hosszában az aszfalt felszedése és lekövezése mintegy negyvenmillió forintba kerül. A költségeket részben uniós pályázatokból, önkormányzati önerőből, valamint a csatornafelújítás úthelyreállítási alapjaiból fedezik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét lesz helyben vérvétel

Átmenetileg bezárt Fertőszentmiklóson az egészségügyi központban működő vérvételi labor, de ismét… Tovább olvasom