Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Diplomához nyelvvizsga

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetemen az elmúlt tanévben a záróvizsgára bocsátott nappali tagozatos hallgatók 11,7 százaléka nem rendelkezett nyelvvizsgával. k nem kaphattak diplomát. Az intézmény újítást vezetne be a nyelvoktatásban.
Jól tudja minden diák, hogy ma már nyelvvizsga nélkül nem kaphat diplomát. Több mint tíz esztendeje lett része a felsőoktatás szabályrendszerének ez, ennek ellenére még most is jócskán akadnak, akik az államvizsga után nyelvvizsga hiányában nem vehetik kézhez oklevelüket. A legtöbb hallgató ugyanis csak későn kap észbe, az utolsó esztendőben pedig a vizsgák és a szakdolgozat megírása mellett kevés idejük és energiájuk marad a nyelvtanulásra.

- A Nyugat-magyarországi Egyetemen az elmúlt tanévben a záróvizsgára bocsátott nappali tagozatos hallgatók 11,7 százaléka nem rendelkezett nyelvvizsgával - tájékoztatta a Kisalföldet dr. Takáts Péter oktatási rektorhelyettes. - Az egyetem azonban segíti a diákokat. A felvett hallgatókat az idegen nyelvi lektorátus oktatói szintfelmérés után csoportokba sorolják. A siker érdekében lehetőséget adunk nekik arra is, hogy a nyelvi oktatásba csak a 2. szemesztertől kapcsolódjanak be, miután belerázódtak az egyetemi életbe. Általánosan elmondható, hogy az eredményes nyelvvizsgák számát tekintve a korábbi évekhez képest javulás figyelhet meg. Jelenleg kísérleti stádiumban van nyelvi képzésünk területén, az Idegen Nyelvi Központ irányítása mellett egy új módszer bevezetése. Az azzal kapcsolatos eredmények értékelése a 2008/2009. tanév végén várható.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2008. december 09. 08:48
    „A diploma mellé szakirányú nyelvismeretre lenne szükség, mely a szaktantárgyak többnyelvű oktatásával elérhető lenne, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az álkéményseprő nem sepert, laptopot lopott

Sopron - Kéményseprőnek adta ki magát az a férfi, aki egy lakóházba becsöngetett, hogy… Tovább olvasom