Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Diplomabélyegen a népmesék

Diplomabélyegen a népmesék

Nyilvános diplomavédésen mutatta be a magyar népmesékhez készített bélyegsorozatát Nádi Boglárka. Az AMI tervezőgrafikus-hallgatója kiváló minősítésre számíthat.

Szükösdi Judit - 2012.06.07. 13:29
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Nyilvános diplomavédés kezdődött szerdán a Nyugat- magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében. Az első napon a tervezőgrafika szakos hallgatók mutatták be munkáikat, a védés június 14-ig tart.

Hét magyar népmesét választott diplomamunkájához Nádi Boglárka. Fotó: Magasi
Hét magyar népmesét választott diplomamunkájához Nádi Boglárka. Fotó: Magasi


Ottjártunkkor a székesfehérvári születésű Nádi Boglárka állt a vizsgabizottság előtt, ő bélyegsorozatot készített magyar népmesékhez. – A posta rendszeresen hangoztatja, támogatja a kultúrtörténetileg jelentős bélyegek elkészítését. Nem értettem, hogy a magyar népmeséket eddig miért nem dolgozták fel. Részben ez áll a témaválasztásom hátterében – mesélte lapunknak már a diplomavédés után Boglárka, aki hatalmas tapsot kapott a közönségtől.

A fiatal lány hét népmesét választott ki munkájához, így egyebek mellett különleges bélyegsorozat készült a Kis gömböchöz, Az égig érő paszulyhoz, A csillagszemű juhászhoz, A kismalac és a farkasokhoz is. – Igyekeztem olyan meséket találni, amik mindenki számára ismertek. A rajzokat először nagyobb méretben készítettem el, kiemeltem a kontúrokat. A kivitelezésnél a klasszikus bélyegek nyomdatechnikájával kísérleteztem – mondta el a hallgató. A bélyegek tematikájához illeszkedve bélyegző, valamint boríték is készült, melynek belsejét míves formák díszítik. Boglárka opponense, Takáts Márton grafikus- és festőművész értékelésében megjegyezte: elnyerte tetszését, hogy a diplomázó egy meséhez több kompozíciót is alkotott. – Amellett, hogy alapos, szorgalmas hallgatóról van szó, kivételesen tehetséges is. Munkáját csak dicsérni tudom. Sokan kérdezhetik, hogy ebben a talmi korban mi az értelme a bélyegkészítésnek. Bogi megadta a választ azzal, hogy ragaszkodott a minőséghez, kultúrához – fogalmazott Takáts Márton.
– Sokat köszönhetek Juhász Márton témavezetőmnek és Borsa Aliz konzulensemnek, hogy sikerült teljesíteni a célkitűzésemet – mondta végezetül Bogi, aki a mesterképzésen is maradna az egyetemen.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. bali00004 2012.06.07. 14:50

Gratulálok!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...