Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Díjazott kézművesek

Sopron - Balogh Eszter ólmozott üvegablak készítő kabinetképe, valamint a Csonka László vezette kft. teáskanna és -melegítő készlete megkapta a kézművesremekek elismerést.

A jövőben feltüntethetik a logót, valamint az eredetről szóló háromnyelvű kártyát.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar kézművesség múltból hozott értékeinek elismerésére 2001-ben alapította a Magyar Kézműves Remek díjat. Fő követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, valamint a kivitelezés kiváló minősége. A több mint 80 pályázó közül 37-en kapták meg a rangos elismerést, közülük ketten soproniak.

Balogh Eszter
Balogh Eszter

Balogh Eszter üvegfestő, ólmozott üvegablak készítő női alakot ábrázoló kabinetképe is szerepel a kamara díjazott alkotásai között. – A gazdasági válság miatt visszaestek a lakossági megrendelések, a restaurálási munkákból viszont több lett. A díjjal elismerték a minőségi alkotásokat, ez pedig a vásárlók eligazodását is segíti – fogalmazott Balogh Eszter.

A másik díjazott egy soproni üvegtechnikai kft. teáskanna és -melegítő készlete. – A teafőzőcsaládot tavaly óta Magyarország mellett negyvennégy külföldi országban forgalmazzuk – mondta el Csonka László, a kft. ügyvezető igazgatója. – A termék igazából gourmandoknak készült. A grafikusok nem csupán a kinézetre ügyeltek, hanem a gyártás technológiai határait is feszegették.

Csonka László Fotók: Magasi
Csonka László Fotók: Magasi

A díjazottak használhatják a Magyar Kézműves Remek logót és termékükhöz meghatározott tartalmú elismerő kártyát készíthetnek. A háromnyelvű leírás utal a termék eredetére, a hagyományra és a gyártóról ad rövid tájékoztatást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falat bontottak a betörők Csáfordjánosfán

Ivánban a nyitott ablakon mentek be. Csáforjánosfán több mint félmilliós kárt okoztak a betörők.… Tovább olvasom